Porkkana Cupcakes
Tänään leivoimme hyvän ystäväni kanssa porkkana kuppikakkuja halloween hengessä. Ohje on muunnelma omasta suosikki porkkanakakku reseptistäni. Nämä cupcakesit vievät kielen mennessään!
Ohje: (24 isoa tai 48 pientä cupcakea)
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 3 kananmuna
- 2 dl auringonkukkaöljyä (rypsiöljyä voi käyttää myös)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vanilja-aromia
- 300 g porkkanaraastetta
- Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.
- Mittaa sokerit, munat ja öljy astiaan ja vatkaa sekaisin.
- Mittaa kuivat aineet keskenään toisessa astiassa.
- Raasta porkkanoista hienoa raastetta kolmanteen kulhoon.
- Lisää munaseokseen hitaasti kuivataineet (jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola) ja vanilja-aromi. Jatka vatkaamista kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
- Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita se nuolimella tasaisesti taikinaan.
- Jaa taikina voideltuun kuppikakku vuokaan.
- Paista kakkuja uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys. Kuppikakut ovat valmiita kun yhtään taikinaa ei jää tikkuun. Nosta uunista ja jätä kakut jäähtymään
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 3,5 dl tomusokeria (jotkut lattavat jopa 6dl, itse en pidä niin makesta)
- 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
- Tippa oranssia karamelliväriä
- Vatkaa ensin voi ja tomusokeri keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja karamelliväri. Vatkaa kovemmalla teholla niin pitkään kunnes seos on kuohkeaa. (Huom. Jos vatkaat liikaa seos muuttuu juoksevaksi).
Kun kuppikakut ovat jäähtyneet kunnolla, pursota kuorrute niiden päälle ja koristele karkeilla, nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla.
Vinkki: Lisää taikinaan saksanpähkinöitä rouheena porkkanaraasteen kanssa (itse jätin pois allergioiden takia). Voit käyttää paperisia kuppikakku vuokia jo ennen paistamista. Minun mielestä kuppikakut ovat näyttävämpiä, kun kakut laitetaan vuokiin vasta paistamisen jälkeen.
Maukasta Halloweenia 🙂
Nämä ovat tosi kauniita.. 🙂 ja varmasti myös todella maistuvia..
Kiitos kommentista. Nämä olivat aivan suussa sulavia!
Hei
Mitä käy jos pistää tuon kuorrutteen, muffinssien sisään?
Hei,
Siis laittaisit tuorejuustokuorrutteet muffinin sisään paiston jälkeen? Kyllä niinkin varmasti voi tehdä. Se vaikuttaa vähän ulkonäköön ja näissä minikokoisissa voi olla hiukan haastavaa, mutta isoissa helpompaa. Tässä ohje isoihin:
http://stg.anninuunissa.fi/2016/01/maailman-parhaat-porkkana-kuppikakut.html