|

Piparkakku Kuppikakut – Paras Pikkujouluherkku

Piparkakku Kuppikakut - Paras Pikkujouluherkku


Suunnittelin tämän ohjeen jo kahdeksan vuotta sitten jouluiseen Ravintolapäivän kahvilaani. Päivitin viimein kuvat ja tuntuu, että tekstiäkin pitää uusia hiukan. Nostalgian hengessä jätin alkuperäisen tekstin kursivoituna tuonne alapuolelle.

Piparkakku kuppikakut ovat täydellinen sormin syötävä jouluherkku, joka maistuu myös perheen pienimmille. Piparkakku Kuppikakkujen maku tulee taikinaan lisättävästä piparkakkumausteesta. Helppo ohje ei vaadi taikinan vatkailua. Kuorrutetta tosin joudut hiukan vatkailla, mutta se kannattaa! Kokeile ja ihastu! Katso Instagramista eli täältä vähän esimakua koristelusta.


Tänään oli vuoden 2015 viimeinen Ravintolapäivä. Olimme myymässä Kauniaisissa kuppikakkuja pikkujouluhengessä. Tällä kertaa avasimme kahvilamme Cupcakes By Annin Uunissa ehkä ihanimpaan kukkakauppaan, jossa olen itse koskaan käynyt! Granin kauppakeskuksessa sijaitseva Ihana Kukkanen tarjosi meille tilojaan käyttöön muutamaksi tunniksi.

Kukkakauppa oli täynnä ihania joulukukkia, koristeita ja sisustustavaroita, joiden keskellä glögin ja Piparkakku Kuppikakkujen myynti taittui oikein rattoisasti. Kaikki kuppikakut tekivät kauppansa ja jäljelle jäi hyvä mieli, niin meille kuin asiakkaillekin. Ihana päivä. Kiitos kaikille asiakkaille ja myös Ihanalle Kukkaselle!

Tässä vielä lupaamani resepti teille ja kaikille pop up kahvilan asiakkaille, jotka jäivät ohjetta kaipaamaan.


Piparkakku Kuppikakut – Paras Pikkujouluherkku

Ohje (n. 44 kpl minikuppikakkuja)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maitoa (käytän itse kauramaitoa)
  • 2 kananmunaa
  • (1 dl piparkakkumurua)
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa (paitsi piparimuru).
  2. Sulata voi ja vispaa se kanamunan sekä maidon kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä jauhoseos ja munaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kääntele lopuksi joukkoon piparimuru.
  5. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
  6. Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä jäähdytysritilällä kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

  • 50 g voita
  • 150 g tuorejuustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • piparkakkumies -koristeita (Lidl) tai nonparelleja
  1. Vatkaa tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.
  3. Värjää kuorrutus halutessasi pasta- tai elintarvikevärillä.
  4. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa valitsemasi tylla (käytin pientä kruunutyllaa näihin) ja kuorruta jäähtyneet muffinit.
  5. Viimeistele nonparrelleilla tai muilla jouluisilla koristeilla.
Piparkakku Kuppikakut - Paras Pikkujouluherkku
Piparkakku Kuppikakut - Paras Pikkujouluherkku

Ihania pikkujouluja!

/Anni


Lisää joulun herkkuvinkkejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *