Perunavohvelit ja ravunpyrsöjä
Perunavohvelit ja ravunpyrsöjä. Tässä tulee herkullinen resepti- ja viinivinkki RAPUJUHLIIN!
Tämäkin on parhautta loppukesässä. Tunnelmalliset pimenevät illat ja kesäjuhlat valonauhojen alla tai kynttilöiden valossa. Meillä ei ole mitään erityistä perinnettä rapujuhliin. Osallistutaan aina, jos kutsu käy, joskus järkätään itsekin, mutta tykkään myös nautiskella ravuista kotona hyvän viinin parissa tähän vuodenaikaan.
Katoin rapupöydän studiolleni Kumpulaan ja nostin lautasille vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita, jotka täytin ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä. T Ä Y D E L L I S T Ä.
Tämä on aivan ihana alkuruoka rapujuhliin tai sitten kasa rapeita perunoita pöytään ja jokainen kasaa annoksensa ja avaa rapunsa pöydässä, kuten kuuluu!
Viinivinkki
Aveledan tyylikäs Solos de Xisto on 100 % Alvarinho -rypälettä. Raikas valkoviini on viljelty Vinho Verden alueen, harvinaisemmalla, liuskekivimaaperällä. Tämä kuiva, ihastuttavan hapokas, kypsän sitruksinen ja tyylikkään kukkainen viini sopii täydellisesti yhteen kala- ja äyriäisruokien kanssa.
Perunavohvelit ja ravunpyrsöjä
Ohje 6 hlö
- 6 kpl keitettyjä kesäperunoita
- 6 rkl voita
- 150 g ranskankermaa
- 1 punasipuli hienonnettuna
- noin 24 ravunpyrstöä
- 50 g muikunmätiä
- 6 viipaletta sitruunaa
- 1 ruukku tilliä
- Kuumenna vohvelirauta kuumaksi.
- Nosta nokare voita raudalle ja voitele sudilla ylä ja alapuoli. Nosta peruna raudalle ja paina kansi kiinni. Paina niin, että peruna painuu kasaan. Paista peruna rapeiksi. Tähän menee muutama minuutti. Paistoin yksi kerrallaan, pienempiä perunoita mahtuu 2 kpl samaan aikaan raudalle.
- Nosta rapea peruna lautaselle, lisää päälle lusikallinen ranskankermaa, punasipulia, ravunpyrstöjä, tilliä, lusikallinen mätiä ja sitruunanviipale.
- Tarjoile heti!
Vinkki! Keitä perunat kypsiksi valmiiksi esim. päivää ennen, jolloin ne soveltuvat parhaiten, eivätkä hajoa niin helposti.
ISOMMAT JUHLAT: Paista kasa rapeita perunoita valmiiksi ja kasatkaa annokset itse pöydässä samalla kun kuoritte rapuja. Vohveleiden ei tarvitse olla lämpimiä, ne maistuvat ihanilta myös jäähtyneinä!
Ihanaa elokuun jatkoa!
LISÄÄ ELOKUISIA RESEPTEJÄ TÄÄLLÄ
Myös näillä sopii
Herkutella
Makarskan Riviera – Kroatia
Horsmankukka-Mansikkahillo
Rapea Mango-Vadelma Granola
Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset