|

Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä.  Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!

Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.

Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.

Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.


Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Pohja

  • 75 g voita
  • 150 g digestivekeksejä
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan* (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle. Tein kuvan kakun tällaiseen halk. 18cm vuokaan*.
  2. Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.
  3. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita. 

Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun. 

Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku. 

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limemehua
  • tilkka vettä tai mehua
  • 6 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
  4. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
  7. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  8. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille

  • 2 purkkia (250 g) mangososetta (piltti tai Bonne)
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä tai mehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Laita mangosose kulhoon.
  3. Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.

Koristeet

  • macaron-leivoksia
  • vadelmia
  • sokerihelmiä
  • murennettuja marenkeja
  1. Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Ihanaa päivää!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

156 Kommenttia

  1. En ole aikasemmin tehnyt juustokakkua ja en ole myöskään käyttänyt missään liivatetta. Tämä oli ensimmäinen kokeilu ja kannatti kyllä tehdä. Tosi hyvä ohje ja tein nyt pääsiäiseksi. Aivan ihana ja ja juuri sellainen kuin pitikin todella hyvänmakuinen kakku. Innostuin niin paljon, että alan jatkossa tekemään useimminkin erilaisia juustokakkuja, koska tosi helppo tehdä eikä tarvii paistellla uunissa ?

    1. Hei Katja, olipa mukava lukea kommenttisi. Tämä on yksi suosikkijuustokakuistani ja tosiaan todella herkullinen ja helppo valmistaa 🙂 Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinulle!

  2. Miiu sanoo:

    Ei kovin ole liioiteltu tämän reseptin otsikoinnissa! Aivan loistava, maukas ja pehmeä. Pitää käyttää tätä reseptiä jatkossa pohjana ja kokeilla eri makuja. ☺️
    Yleensä olen juustokakkuun saanut jostain syystä liivatekökköjä aikaiseksi, mutta tähän niitä ei onneksi tullut.

    1. Kiitos kommentistasi Miiu 🙂 Ihanaa kun tästä reseptistä pidetään näin paljon <3 Mukavaa pääsiäistä!

  3. Minna sanoo:

    Heippa! Jos käytän Bonne mango sosetta niin paljonkohan sitä tulisi laittaa? ?

  4. Janna sanoo:

    Teen juhliin tätä ja pakastan sen, kannattaako mangopäällinen tehdä sulatuksen jälkeen vai jo pakkaseen? Ja jos tekee 24cm vuokaan riittääkö 1,5kertasena, jotta ei jäis niin matalaksi? ?

    1. Hei Janna,

      tekisin mahgopäällisen varmaan sulatuksen jälkeen, että pysyy mahdollisimman siistinä. Tekisin noin isoon vuokaan itse tuplana 🙂 Matala kakku voi kyllä olla myös kaunis ja ihan yhtä herkullinen! 🙂

  5. Hiltsu sanoo:

    Tein kihlajaisiin tätä ja vieraat kehui kakkua vuolaasti. Sopivan pehmeä koostumus, ei liian kiinteä. Löysin ohjeen googlettamalla sanoilla: ”maailman paras juustokakku”. Tämä resepti taisi tulla toisena eteeni, eikä kyllä pieleen mennyt.?

  6. Ihana kuulla, kiva saada tällaista palautetta 🙂 En siis turhaan nimennyt tätä kakkua ”parhaista parhain” 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

  7. Emilia sanoo:

    Hei,

    Olen huomannut, että liivatteissa on eroja. Olisiko mahdollista saada tietää minkä merkkisiä liivatelehtiä olet käyttänyt?

  8. Paivi sanoo:

    Osaatko vinkata mistä johtuu, että kun kerman ja tuorejuustoseoksen yhdistää, rakenne muuttuu epätasaiseksi, aika paakkuiseksi? Mitä pitäisi tehdä toisin? Onkohan kerma liian paksuksi vaahdotettu? Olen tehnyt kakun kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla heti yhdistämisessä seos tulee epätasaiseksi, lisää sekoittaminen vain pahentaa asiaa. Kakun maku on kyllä hyvä!

    1. Hei Päivi, ongelma kuulostaa todella oudolta. Mitä tuorejuustoa käytät ja oletko varma ettei kermavaahtosi ole vatkattu ns. ”voiksi asti”?

      1. Paivi sanoo:

        Kiitos vastauksesta. Kermavaahto oli melko löysää, ei lähelläkään voimaista. Tuorejuusto oli Philadelphia, laktoositon.

        1. Voiko paakut, jotka syntyvät olla liivatetta? Olethan notkistanut tuorejuuston kunnolla vatkaamalla ja lisännyt liivatenauhan myös ohjeen mukaan? En ole tällaisesta ongelmasta ennen kuullut ja vaikea sanoa suoraan mikä sen aiheuttaa..

          1. Emma sanoo:

            Mulla kävi aivan sama juttu! Tein kaiken, kuten ohjeessa sanottiin ja mielestäni olin ripeä myös kermavaahdon lisäämisessä täytteeseen. Harmittaa, kun juhliin menee nyt hieman epäonnistuneet kakut tarjolle.. Jos tekisin ohjeen uudestaan niin valaisin kermavaahdon seoksen joukkoon sen kääntelyn sijaan. Olisi tällä tavoin varmasti sekoittunut nopeammin ja siten liivate ei olisi vielä kerinnyt jähmettymään.

  9. Bender sanoo:

    Kokeilin tehdä ensimmäisen juustokakkuni tällä reseptillä, mutta heräsi pari kysymystä. Mikä on agar agar jauheen määrä verrattuna liivatteeseen? Käytin suhdetta 1 tl per liivatelehti, mutta jäi löysähköksi.

    Toinen kysymys. Mihin kermaa yleensä tarvitaan, eikö sen voi tehdä pelkästä mascarponesta? Entä jos jättää sokerin pois? Mietin, että mihin sitä tarvitaan, vaikuttaako jotenkin rakenteeseen?

    Päällisen tein tuoreesta mangosta jonka soseutin sauvasekoittajalla. Jäi myös hieman liian löysäksi, ilmeisesti agar agaria voi laittaa reilummin.

    1. Hei,

      en ole törmännyt ohjeistukseen missä verrattaisiin agarin käyttöä suoraan liivatteen määrään. Olen hyydyttänyt yhden juustokakun agarilla (linkitän ohjeen alle). Tuossa kyseisessäkin ohjeessa huomautan etten ole perehtynyt agarin käyttöön tarkemmin. Agarin käyttö on melko vaativaa ja edellyttää opettelua ja testausta.

      Kerma kuuluu olennaisena osana juustokakkumassaan, koska se tuo pehmeyttä, kuohkeutta ja kermaisuutta täytteeseen. Toki halutessaan myös kerman voi jättää pois tai korvata jollain muulla. Jos jätät sokerin kokonaan pois on kakku mauton eikä ollenkaan makea.. Sokeri ei vaikuta rakenteeseen.

      https://WWW.ANNINUUNISSA.FI/SILKINPEHMEA-MANSIKKAJUUSTOKAKKU-VEGAANINEN-LIIVATTEETON/

  10. Mia sanoo:

    Pitääkö liivatteen antaa jäähtyä kuinka paljon ennen sen kaatamista joukkoon? Mulla kävi myös niin että kun lisäsin kerman lopuksi, massasta tuli ihan klimppistä, meni sit roskiin.

    1. Hei Mia,

      liivatteen tarvitsee jäähtyä vain hetki. Nyt on käynyt jotain outoa sinun juustokakkumassalle, en ole ennen kuullut vastaavaa. Kääntelitkö kerman sekaan varovasti ja et ollut vatkannut sitä liikaa?

      1. Mia sanoo:

        Kyllä varovasti kääntelin ja kerma oli löysää, oon tehnyt tällä ohjeella useamman kerran ja aina onnistunut mut nyt sattu jotain mystistä, toisesta satsista tuli myös hieman paakkuista

        1. Jotain outoa on tosiaan tapahtunut. En osaa minäkään sanoa mitä valitettavasti. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla normaalisti 🙂

  11. Eeva sanoo:

    Sellainen varoitus tuosta keksien blenderissä murskaamisesta. Tein työtä käskettyä ja unohdin autuaasti että blenderiäni, joka on tosi tehokas, ei saa käyttää kuivana. Hetken päästä nousi sankka savu ja keksinmuruissa oli mustia tiivisteenpalasia. Isompaa vahinkoa ei tainnut tulla kuin että keksinmurut meni roskiin.

    1. Hei Eeva, kiitos vinkistä. En ole kuullut koskaan ettei blenderi soveltuisi kuivien aineden murskaamiseen. Hyvä tietää. Saanko kysyä minkä merkkinen blenderisi on?

  12. Annika sanoo:

    Hei! Jos teen kakun tuplana 26cm vuokaan niin paljonko kannattaa laittaa liivatetta? 12 liivatetta kuulostaa niin paljolta 😁

    1. Hei Annika, Se tuntuu kieltämättä paljolta, mutta samalla täytettä on tuplana. En ole itse testannut tuplaamista ja liivatteiden vähentämistä, joten en voi suoraan sanoa miten käy. Kokeilisin itse varmaan laittamalla 2-3 liivatetta vähemmän. Testaamalla selviää miten käy.

  13. Päivi sanoo:

    Asun Saksassa enkä ole löytänyt täältä digestivekeksejä. Onko sulla muita ehdotuksia? Toinen jota en ole löytänyt on mangosose. Lasten ruokapurkeissa löysin mango-omenan, mutta vastaakohan se asiaa?

    1. Hei Päivi, voit laittaa kaurakeksejä esimerkiksi tai mitä tahansa muita 🙂 Koska en ole tuota mango-omenaa maistanut en voi tietenkään sanoa vastaako se asiaa, mutta intuitiolla sanon kokeile! Eihän siitä haittaa ole jos kiille maistuu hiukan myös omenalta 🙂

  14. Ira sanoo:

    Heippa!

    Koristeluista kysymys. Kestääkö kiille marenkeja ja sokerhelmiä vai sulaako ne? Pitääkö ne liimata sulalla suklaalla eka pohjasta vai?

    1. Hei Ira, kiilteessä on liivatetta, joten koristeet eivät kestä pitkään kakun päällä ilman, että ne dippaa suklaaaseen juuri niin kuin ehdotit 🙂

  15. Jenna sanoo:

    Kuulostaa hyvältä! Voisikohan tässä käyttää ihan tuoretta mangoa joko täytteessä tai päällisessä? Tuoretta appelsiiniakin houkuttaisi kokeilla, hmm 🙂

    1. Tottakai! Aina voi tehdä hedelmäpyreet myös itse . On varmasti vielä herkullisempaa, jos hedelmät ovat vielä sesongissa, kuten nyt 🙂

  16. Niina sanoo:

    Mulla meni paakkuseksi kun lisäsin liivatteet juustoon, eli liivate klimppiytyi. Juusto vatkattu jne. Ilmeisesti lämpötila juustoseoksessa liian kylmä? Roskiin meni.

  17. Hei Niina, harmi kuulla ettet onnistunut. Jäähdytitkö liivateseoksen ja lisäsitkö sen ohiuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustomassaan?

  18. Sirpa sanoo:

    Hei! Paakkuista täytettä tuli minullekin. Kermavaahto oli vielä valuvaa. Juustona 100g Viola Appelsiin ja 200 g Viola maustamaton. Tuorejuusto oli notkeaksi vatkattua. Liivatenesteen kaadoin nauhana joukkoon, sekoitin samalla ja heti perään aloin kääntelemään kermavaahtoa sekaan. Eipä ole ennen näin käynyt. Huomenna pääsen toteamaan, mikä on lopputulos. Ei ollut mahdollisuutta uusia täytettä. Olen tehnyt useita tuorejuustokakkuja, mutta nyt rakenne yllätti. Olisiko 5 liivatetta ollut parempi vaihtoehto?

    1. Harmi kuullla, ettei onnistunut sinullakaan. Liivatteen määrä ei vaikuta siihen että tulisi paakkuista. Vaan lämpötilaerot tai tekniikat. Tällä ohjeella itse ja monet lukijat tehneenä arvioin nyt, että jotain on tekovaiheessa mennyt vikaan, jos massa ei ole tasaista. itse käytän tuorejuustona aina Philadelphiaa. En pidä Violan koostumuksesta – en osaa sanoa onko tällä merkitystä.

  19. Sari Madetoja sanoo:

    Moikka! Tämä mangojuustokakku on juuri tekeytymässä jääkaapissa, on jo toka kerta kun teen tällä reseptillä ja aivan ihana! Löysin kun joskus googlasin juustokakku 20cm vuokaan. Se on sopiva koko meille viikonlopuksi, juhliin olen tehnyt 26cm halk vuoalla tuplana tämän saman ohjeen mukaan ja onnistui fantastisesti ja vieraat willeinä! Kiitos ihqusta reseptistä <3

    1. Kiitos Sari positiivisesta palautteestasi 🙂 Olipa mukava kuulla kokemuksesi tästä reseptistä 🙂 Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  20. Nina sanoo:

    Voisiko tämän tehdä uunipellille. Mitkä olisivat määrät? Haluaisin pöytään tämän kakun mutta en ns. kakun muodossa vaan paloina. Kiitos!

    1. Hei Nina, en ole tehnyt pellille, joten menee arvailuksi. Peltejäkin on eri kokoisia. Kannattaa tehdä matalampi, koska pelllin reunat eivät ole korkeat. Testaamalla se selviää. Lähtisin kokeilemaan tuplausta. Keksipohjaa, ehkä hieman enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *