Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä. Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!
Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.
Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.
Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Riittoisuus noin 10-12 hlö.
Pohja
- 75 g voita
- 150 g digestivekeksejä
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan* (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle. Tein kuvan kakun tällaiseen halk. 18cm vuokaan*.
- Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita.
Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun.
Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku.
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone)
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl limemehua
- tilkka vettä tai mehua
- 6 liivatetta
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
- Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiille
- 2 purkkia (250 g) mangososetta (piltti tai Bonne)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä tai mehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Laita mangosose kulhoon.
- Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristeet
- macaron-leivoksia
- vadelmia
- sokerihelmiä
- murennettuja marenkeja
- Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.
Ihanaa päivää!
/Anni
Hei! Kertoisitko miten tuollaisia koristeita tehdään? Vai saako tuollaisia jostain valmiina? Kakku kuulostaa herkulliselta, menee kokeiluun! 🙂
Hei 🙂 koristeet on tehty kaulitsemalla sokerimassaa ja kukat näillä muoteilla painamalla. Valmiiden kukkien keskelle laitoin sokerihelmen:
http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-lilja-3kpl-p-282.html
ja
http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-kukka-p-397.html
Kannattaa kokeilla kakkua, niin hyvää! 🙂
Hei
Voiko tämän tehdä gluteenittomana? Minkä tyyppisiä koristeita voi pinnalle laittaa jottei sula siihen?
Tottakai voi, melkein kaiken voi tehdä nykyään gluteenittomana. Vaihda keksit gluteenittomiin kekseihin samassa suhteessa 🙂 Marjat, luonnonkukat ja hedelmät ovat hyviä koristeita juustokakkujen pinnalla.
Moikka!
Voisko tämän juustokakun pakastaa, ja ottaa sulamaan juhlia edeltävänä päivänä jääkaappiin?
Kiitos jos ehdit vastata 🙂
Moikka 🙂
Voit pakastaa. Tee niin että laitat suoraan pakastimeen hyytymään ja tarjoilupäivänä sitten sulamaan.
Mukavaa päivää!
Onko kiille syytä laittaa vasta sitten kun ottaa sulamaan ja kuinka kauan menee sulaa jääkaapissa ?
Tämä on kyllä mangojuustokakuista ehdottomasti parhain !
Tiina
Hei Tiina 🙂 Kiitos paljon kommentista! Ihanaa, että oelt samaa mieltä kanssani! Herkullista kesää!
Et vastannut tuohon kiilteen pakastuskysymykseen 😀
Hei, pahoitttelut se jäi jotenkin huomaamatta. Uusi yritys tässä: tekisin koko kakun ohjeen mukaan ja pakastaisin valmiina. Sulaminen jääkaapissa vaihtelee. Ottaisin juhlia edeltävänä päivänä kakun varmuudeksi jääkaappiin. Kiille on kyllä helppo tehdä. Jos haluat pelata varman päälle, niin tee se ja koristeet vasta tarjoilupäivänä. Mukavaa päivää!
Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?:)
Hei, vuoan koko lukee tuollla reseptissä eli kyseessä irtopohjavuoka 20cm 🙂
Vpi niimpä olikin! Kiitos 🙂
Mietin vain kun haluaisin tehdä 24/26 kokoiseen vuokaan riittääkö tupla-annos vai 1,5x? 🙂
26cm voisi tehdä tuplankin. Haluatko korkean kakun sitten tee tupla, mutta 1.5x kertaa riittä varmasti jos korkeudella ei ole väliä 🙂
Laittaisitko tupla-annokseen 12 liivatetta? 🙂
En ole tehnyt itse tätä tuplana. Kuulostaa paljolta, mutta varmaan laittaisin varmuuden vuoksi.
Kiitos oikein paljon vastauksista 🙂
Korkea kakku oli ajatuksissa,
Tyttären ristiäisiin lauantaiksi ajattelin tätä kokeilla 🙂
Mukavia juhlia teille 🙂
Kiinnostaa, että onnistuiko hyvin tupla-annoksella 26 cm vuokaan? ☺️
Voisikohan tähän kokeilla myös mangon makuista tuorejuustoa tavallisen sijaan? Vai tuleekohan liian makeaa?
Hei, voit käyttää, mutta vähennä sokeria ohjeesta sitten. Maistelemalla tulee paras tulos 🙂
Kiitos, kokeilen! En tosin löytänytkään mangon makuista mutta ostin appelsiinin makuista tuorejuustoa. Sekoitan sitä vähän tavalliseen. 🙂
Kiva 🙂 Siitä tulee varmasti tosi herkullinen!
Voiko tämän tehdä ilman liivatetta ja millähän onnistuis kiille parhaiten? Käyköhän soseeseen hyytelösokeri? Tuo täyte varmaan pysyy kasassa ilmankin.
Hei, täyte on itseasiassa aika löysää kun sen kaataa vuokaan. En voi suositella tekemään ilman liivatetta, koska en ole itse kokeillut. Mangosose tosin pysyy päällä varmasti ilman mitään lisiä kun levittää ohuen kerroksen – mangosose nimittäin on aika paksua. Ei tule vaan niin nätti ja tasainen, jos sitä tavoittelee. Suosittelen kokeilemaan jotain muuta hyydytysainetta täytteeseen: vegegel tai agar. Niiden suhteen suosittelen seuraamaan paketin ohjeita 🙂
Monelleko hengelle tuosta ohjeesta tulee herkuteltavaa?
Hei 🙂 Kyllä tämä mielestäni on 15 hengen kakku tai useammallekin. Kakusta tulee korkea ja halkaisijaa on 20cm. Riippuu tietenkin aina miten isoja paloja otetaan ja mitä muuta on tarjolla 🙂
Tää menee kyl kokeiluun tytön synttäreillä. 🙂 kauankoha kestää pakkasessa? Synttärit 27 päivä nii uskaltaakoha jo tehä
Hei Jenni 🙂 Tämä on hyvä valinta. Kakku on ihanan pehmeä ja maukas!En tekisi ihan vielä – makuasia toki on kuinka kauan haluaa säilyttää pakastimessa kakkua. Tekisin itse noin viikko etukäteen. Muista peitellä hyvin, ettei kakku ota makuja ja hajuja pakastimesta.
Jos tekee tuplana 26 cm vuokaan, niin monelleko hengelle uskoisit kakun riittävän? 20 hengelle? ?
Hei Mervi, blogin ohje on noin 10 hengelle, joten jos teet ohjeen tuplana isompaan vuokaan on riittoisuus 20 hlö 🙂
En oo ikinä tehnyt juustokakkua, missä on tuon tyyppinen sosekiille päällä. Yks päivä mietin, että pitäis vaikka soseuttaa säilykemangoja ja testata. Näyttää niin hyvältä, että tänä vuonna kyllä testaan 🙂
No mutta se asia pitää ehdottomasti korjata! Kun tein tämän kakun nyt uudestaan tuli kauhea himo kokeilla eri makuisina: vadelmaa, passionia, ananasta 🙂 Kaikkihan tosiaan voi soseuttaa, jos piltti ei ole aihtoehto 😉
Onpas ihanan näköinen kakku. Mango on niin ihanaa! :p Hyvää alkanutta Vuotta Anni <3
Kiitos Kaura 🙂 Mango on kyllä yksi parhaimmista hedelmistä! Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle! 🙂
Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥
Hei! Jos teen mangokakun kaksinkertaisena niin laitanko myös liivatetta tuplamäärän vai vähemmän?
Hei Tarja,
Kaikkea samassa suhteessa. En ole tuplannut itse ohjetta ikinä testaamalla liivatteen vähentämistä, joten en osaa siihen ottaa kantaa. Mukavaa viikonloppua! 🙂
Moikka! Kokeiltu on, ja hyvä tuli! Nyt tarvisi tehdä juhliin kyseinen kakku. Mitä arvelet, meneekö kaksinkertaisena 25cm vuokaan?
Moi Ilona 🙂 Lähtisin itse tuplaamaan ja muutaama lukija on kertonut, että on tehnyt 24 cm vuokaan tupla-annoksen ja on hyvin toiminut 🙂 Mukavaa leivontaa!
Tein 25cm vuokaan, jossa korkeutta 7cm. Parempi olisi ollut jos olisin tehnyt 1,5 kertaisena. Ihan ei kaikki täyte mahtunut, kun piti jättää tilaa kiilteelle. Vinkiksi seuraavalle joka miettii tätä 🙂 Jos nyt teen huomenna kaksinkertaisen määrän kiillettä eli neljä purkkia mangopilttiä, niin onkohan se neljä liivatelehteä sopiva määrä?
Hei Ilona, ok kiitos vinkistä 🙂 Itse tekisin kiilteenkin tuplaamalla kaikki määrät 🙂 eli 4 liivatetta ja 4 purkkia mangoa. Ihanaa viikonloppua!
Moikka,
Mikä mangosose on sinusta paras? 🙂
Moi Terhi,
Bonnen mangosose, mutta tässä kakussa käytän aina pilttisosetta, koska se toimii minusta tähän parhaiten 🙂
Olisi 17cm ja 7cm korkea reunavuoka (gerbera) mahtuisikohan tämä kakku siihen vai pitäisikö pienentää?
Voi olla ettei ihan mahdu. Mitä jos korotat vuokaa reunakalvolla? 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Tätä on kyllä pakko testata! Onko kakku tällä liivate määrällä todella jämäkkä vai sellainen pehmeämpi?
Hei Sonja, tästä kakusta tulee ihanan pehmeä näillä määrillä 🙂
Kiitos kerrassaan mainiosta reseptistä! Leivoin mangokakkua viikonloppuna, ja vieraamme tykkäsivät erityisesti kermaisen samettisesta täytteestä. <3
Kiitos Saila,
Ihana kommenttisi piristi aamuani 🙂 Oikein ihanaa kevättä ja herkullsita pääsiäistä!
Hei
Voiko tähän laittaa valkosuklaata? =)
Tottakai voi 🙂 Nam. Tulee varmasti hyvää <3