Minttusuklaa Cupcakes

Minttusuklaa Cupcakes
Minttusuklaa Cupcakes on yksi monista kuppikakkuohjeistani, mutta tämä on omasta mielestäni yksi parhaimmista! Jos rakastat minttua ja suklaata jatka lukemista ja laita myös ohje talteen! Muffinitaikina on se tuttu ja perinteinen kahden kulhon ohje, jossa ei turhia tarvitse vatkailla. Kuivat aineet sekaisin, nesteet sekaisin ja sitten ainekset yhteen. Minikokoisia kuppikakkuja paistetaan noin 15 minuuttia, joten muffinssit ovat valmiita jo puolessa tunnissa. Kuorrutteeksi näihin kuppikakkuihin tein minttusuklaamoussen.

Minttusuklaa Cupcakes

Avasimme mieheni kanssa Cupcake Pop up -kahvilan Kauniaisiin ja leivontaurakkaa oli taas tiedossa. Muutama sata pieniä minttusuklaisia kuppikakkuja myytiin tutuille herkkusuille. Reseptejä kyseltiin taas kovasti, joten tässä tulee. Minttusuklaa Cupcaket olivat varsinkin lasten ja lastenmielisten mieleen! Kuppikakkujen koristelussa saa käyttää mielikuvitusta ja kakut voivat vaikka kaikki olla erilaisia!

 


Minttusuklaa Cupcakes

 
Ohje: (noin 44 mini- tai 24 normaalia muffinia)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl minttukarkkeja murskattuna (ranskanpastilli tms.)
  1. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Rouhi minttukarkit esimerkiksi niin, että laitat ne pakastemussiin ja murskaat leikkuulautaa vasten kovalla kauhalla tms.
  4. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
  5. Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen varovasti (älä vatkaa taikinaa).
  6. Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Jätä muffinit jäähtymään ensin hetkeksi pellille ja sitten jäähdytysritilälle.
  9. Valmista kuorrute.
Suklaamoussekurrutus:
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl siro hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • muutama tippa piparminttuaromia
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  5. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
  6. Laita massa pursotuspussiin, jossa on mieleisesi tylla. Itse käytin kruunutyllaa ja 10mm tähtityllaa.
Koristeet:


Lisää suklaareseptejä löydät täältä.

Seuraatko herkkujani jo somessa? Kurkkaa täältä:

 Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *