Blogin Syntymäpäivät – Korkea Täytekakku Luonnonkukilla
Korkea Täytekakku Luonnonkukilla on gluteeniton ja maidoton kakku, jolla on korkeutta yli 20 cm. Tämä kakku on itseasiassa korkein kakku, jonka olen koskaan leiponut ja symboloikoon tuo korkeus nyt bloggaajauraani, joka on kestänyt tasan neljä vuotta! Tällä kakulla juhlitaan siis blogin syntymäpäiväjuhlia ja juhlat blogini ehdottomasti ansaitsee!
Neljä vuotta sitten avasin epävarmoin fiiliksin blogini Bloggerissa. Painoin nappia ja julkaisin ensimmäisen reseptini jännittyneenä, mutta onnellisena ja uuden harrastuksen into silmissä kiiluen. Äiti soitti heti perään ja kiitti reseptistä. Vihdoinkin minulla oli paikka minne tallentaa ja jakaa reseptini muiden käyttöön!
Ensimmäisestä reseptistä lähtien olen julkaissut jokaisen seuraavan reseptin yhtä innokkaana. Jokainen resepti on huolella ja intohimolla mietitty, leivottu ja kuvattu. En olisi helpolla uskonut, että blogi työllistää minut tänä päivänä myös yrittäjänä ja pyöritän blogin ohessa verkkokauppaa! Matka harrastelijasta ammattibloggaajaksi on ollut palkitseva ja upea matka, joka on tuonut kohdalleni mahtavia tuttavuuksia, yhteistöitä ja myös ystäviä!
Tänä syksynä jatkan matkaani myös itsenäisenä bloggaajana, kun jätin Foodlover -yhteisö taakseni. Kesäkuussa päivitin blogini alustan ja laitoin myös blogin ulkoasun kokonaan uusiksi. Olen todella tyytyväinen (rakastunut) raikkaaseen ja toimivaan lopputulokseen! Toivon, että myös te lukijat olette tykänneet uudesta ulkoasusta ja pystytte paremmin navigoimaan uudella sivustolla kategorioiden avulla?
Mennään tähän kakkureseptiin välillä. Mietiskelen bloggaamista vielä vähän lisää postauksen lopussa 🙂
Korkea Täytekakku Luonnonkukilla
Kakkupohja:
2 x 15 cm PME-vuokaan leivottu suklaakakkupohja.
Kakkupohjan tein Say it With A Cake kirjan gluteenittoman suklaakakkupohjan ohjeella pienin muutoksin. Löydät ohjeen tästä.
Kakun välissä on mustikkahillo ja maidoton marenkikreemi (ohje alla).
Kostutus:
- 1 dl kauramaitoa
- 2 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään pienessä kulhossa. Jätä sivuun.
Maidoton Marenkikreemi:
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria (250 g)
- 200 g margariinia
-
3 rkl hunajaa
-
pastavärejä (valinnainen)
- Mittaa valkuaiset teräskulhoon kattilan päälle, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä – kulhon pohja ei saa osua veteen. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten sekaan ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
- Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia. Voit vatkata myös käsivatkaimella.
- Aloita lisäämään hieman pehmennyt margariini, joka on vielä hiukan viileää. Lisää margariini pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, margariini sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
- Jatka vatkaamista, kunnes kreemin koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää hunaja kreemin sekaan vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
- Värjää kreemi halutessasi pastaväreillä.
- Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kummatkin kakkupohjat kahteen kerrokseen (tasoita kohonnut osa, jos tarpeen).
- Aseta alimmainen kakkupohja 15 cm kakkualustan päälle ja kostuta kevyesti.
- Pursota marenkikreemiä kakkupohjan reunoille.
- Sivele kerros mustikkahilloa kakun päälle kreemin sisälle.
- Pursota marenkikreemiä hillon päälle keskelle.
- Toista sama, kunnes koko kakku on kokonaan koottu.
- Työnnä kaksi kakkuputkea kakun keskeltä alas asti tukemaan kakkua ja pitämään se koossa.
- Laita kakku tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi.
- Levitä kerros marenkikreemiä kakun päälle ja käytä kakku taas jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu.
- Levitä toinen kerros kreemiä kakun pintaan, jotta saat tasaisen pinnan kakkuun.
- Tasoita kakun pinta aina palettiveitsellä tai tukevalla raapalla.
Vinkki! Pursota kreemi reunoille ennen hilloa, että hillo ja kreemi pysyvät paremmin kakun sisällä liukumatta pois. Leikkaa kakkuputket sopivan pituisiksi ennen niiden työstämistä kakun sisälle. kakun pinnasta saa tasaisen ja viimeistellyn tukevan raapan avulla!
Koristeet:
- myrkyttömiä luonnonkukkia (neilikoita, harsokukkaa jne.)
- pensasmustikoita
- pakastekuivattuja vadelmia
- Suojaa kukkien leikkauspinnat kukkaputkilla ja työnnä kakun sisälle varovasti.
- Asettele mustikoita ja kuivattua vadelmaa kukkien viereen.
Vinkki! Pienemmät kukat voit suojata myös palalla foliota. Voit pestä ja käyttää kukkaputket uudestaan!
Blogin ensiaskeleet lähtivät käyntiin kännykällä räpsityistä kuvista rakkaudella leivontaan! Tuolta arkistoista löytyykin edelleen aika hmmm sympaattisia postauksia, joita on tarkoitus pikkuhiljaa päivitellä. Reseptit pysyvät samoina, mutta kuvat olisi tarkoitus päivittää nykyhetkeen sopiviksi. Työkalut ammattimaiseen bloggaamiseen ovat kehittyneet neljässä vuodessa huimasti ja nykyään melkein jokainen uusi avautuva blogi on jo timanttia alusta asti. Katson kuitenkin ylpeänä matkaani bloggaajana, ja tästä matkasta kehitys todellakin näkyy! Vai mitä mieltä olette?
Blogiani värittävät nykyään myös herkulliset matkapostaukset, joita rakastan kirjoittaa ja jakaa teille. Matkapostauksien kautta pääsen itse aina uudestaan matkalleni itse varsinkin kuvien kautta, toivottavasti ajattelette samoin. Matkailu on todella lähellä sydäntäni ja olen saanut teiltä paljon positiivista palautetta herkkumatkoista. Tänä syksynä/alkutalvena matkustan muun muassa Lontooseen ja Pariisiin!
Otan aina mielelläni vastaan palautetta sisällön suhteen. On ihan parasta nähdä teidän tuotoksianne resepteistäni! Kiitos muuten kaikille, jotka ovat jakaneet kakkujaan ja muita herkkuja Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa. Palaute motivoi ja inspiroi aina! Puuttuuko siis jotain? Onko jokin turhaa? Mitä reseptiä kaipaisit?
Kiitos kaikille vanhoille lukijoille, jotka olette pysyneet matkassani mukana jopa aina alusta asti. Tervetuloa mukaan myös uudet lukijat! Matka jatkuu herkkujen merkeissä tästä eteenpäin innokkaana ja edelleen uutta oppien. Gluteeniton ja vegaaninen leivonta ovat ainakin sellaisia, mihin kiinnitän jatkossa enemmän huomiota. Leivonnan maailma on laaja eikä leivottavat kyllä lopu leipomalla. Leivotaan siis jatkossakin ja opitaan yhdessä!
♥ Anni
Onnea ihana Anni ja mainio Annin uunissa! Täältä ja Instagram-tililtäsi on hyvä aina ammentaa inspiraatiota omiin leivonnaisiin.
Onnea tulevaan ja ollaan kuulolla <3
Kiitos ihana Sari 🙂 Pysytään kuulalla ja seurallaan toistemme touhuja Instagramissa! Herkullista viikonloppua!
Onnea onnea! Pitäisi jo päästä leipomaan tätä gluteenitonta kakkua ? Milloinkahan ehtisit jakaa kakkupohjan ohjeen ?
Hei Suklaasuu 🙂 Kiitos! Ensi viikolla tulee ohje blogiin lupaan!
Onnea Anni! Ja hei VAUDE toi kakku! Oon ihan satunnainen harrastelijaleipuri itse, ja haaveilen siitä, että joskus osaisin tehdä täydellisen naked caken tai sitten tällaisen korkean yksilön tosi tasaisilla reunoilla. Toi reunojen tasaaminen on mulle mysteeri, mutta kaipa se vaatii vaan harjoitusta eikä niin, että leivon vain silloin, kun on jonkun synttärit 🙂 Kiitos inspiksestä!
Hei Katri Hannele,
tekemällä eli siis leipomalla oppii kyllä kaiken. Kun aloin tehdä tätä kakkua huokaisin itsekseni ”jes niin helppo, kun ei tarvitse pursottaa tai tehdä itse koristeita” 🙂 Ihan totta tällainen kakku on mielestäni todella paljon helpompi kuin valumakakut tai sokerimassakakut.
Yksi tärkein työväline tasaisiin reunoihin on palettiveitsi tai raappa. Ilman niitä ei saa tasaista jälkeä. Pyörivä kakkualusta on myös hyvä väline, kun kakkua voi pyörittää ja katsoa tarkemmin mikä kulma tarvitsee vielä hiomista. Ennen tätä on tietenkin oltava hyvä kakkuvuoka ja resepti, jolla saa tasaisen ja kestävän kakun. Sokerikakkupohja ei käy näin korkean kakun pohjaksi.
Mukavaa syksyä ja kiitos myös onnitteluistasi!
Hei!
Onko tämä 20cm korkea kakku leikattavissa yhdessä vai kahdessa osassa? 🙂 Ts. onko siellä välissä joku alusta, että palan korkeus on aina esim 10cm.
Heippa,
leikkaisin kakun kahdessa osassa. Halutessaan kakun voi jakaa kakkualustalla keskeltä, kuten itsekin tuumit. Itse en aina viitsi tehdä niin, mutta esimerkiksi leipomoissa näin korkeat kakut yleensä tuetaan tikuilla ja tuo alusta löytyy välistä.