Kierrepullat appelsiinilla ja pähkinöillä
Kukapa ei pullasta tykkäisi? Varsinkin syksyisin pulla maistuu liiankin ihanalta kahvikupposen kanssa, iltapäivän lempeydessä. Tuunasin kanelipullaohjettani, niin että lisäsin täytteeseen appelsiinin kuorta sekä pähkinärouhetta. Näin syntyi ihanat syyspullat eli kierrepullat appelsiinilla ja pähkinöillä. NAM!
Kirjasin teille ohjeeseen vinkkinä myös höyryuunissa kohotuksen ja paiston. Olen testaillut höyryuuniani nyt parin viikon ajan ja se on IHANA! Katso lisää höyryuunifiiliksiä Instagramin puolelta.
Kierrepullat appelsiinilla ja pähkinöillä
noin 8 hlö
Pullataikina
- 2,5 dl kauramaitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 0,75 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 1 kananmuna (voiteluun)
Täyte
- 75 g voita
- 0,75 dl ruokosokeria
- 1-2 rkl kanelia
- 1-2 tl appelsiinin kuorta
- 1 dl pähkinärouhetta
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
- Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (tai höyryuunissa 30 min).
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja levitä pehmeä voi tasaisesti nuolijalla taikinalevylle. Ripottele päälle kanelia ja ruokosokeria. Raasta myös appelsiinin kuori ja ripottele pähkinät päällimmäiseksi.
- Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (noin 8-10 pullaa).
- Nosta pullat leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla tai höyryuunissa.
- Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia (tai höyryuunissa, kunnes väri on juuri täydellinen).
Vinkki! Jos et omista höyryuunia, lisää uunin pohjalle astia, jossa on vettä. Vesihöyry tekee pullista ihanan kuohkeita!
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Lisää pullia löydät täältä.
Kuinkahan monta appelsiinia tarvitaan, että saa kuorta raastettua tuon ohjeessa mainitun 1-2 dl verran? 🙂
Hups siellä on ollut kirjoitusvirhe! 1-2 tl appelsiinin kuorta tai enemmän jos tykkää. Siihen menee noin 2 appelsiinia 🙂