Jouluinen Mudcake
Jouluinen Mudcake on yhtä hyvää kuin mikä tahansa muukin mutakakku! Tämän kakun taika on sen sisällä. Ihana piparkakun makuinen suklainen sisus vie herkuttelijan mennessään! Tämä on muuten juuri se kakku, jonka kerkeät tehdä vaikka aika olisi kortilla!
Muutaman tunnin kuluttua auto starttaa äidin ja isän luokse kohti Pusulaa, missä vietämme joulua koko perheen voimin. Muutamia joulujuttuja puuhastellaan äidin kanssa vielä tänään illalla ja huomenna olisi tarkoitus nauttia jouluaatosta perinteisesti: kuusen koristelua, riisipuuroa, joulusauna ja herkuttelua lahjojen avaamisen kera.
Tahdoin vielä erikseen toivottaa teille kaikille lukijoille oikein herkullista ja rauhallista joulunaikaa! Tässä lisäksi viimehetken vinkki joulupöytään. Tarjosimme tätä mutakakkua viime viikonloppuna ystävillemme pikkujouluissa ja se sai kovasti kehuja. Helppoa ja takuu hyvää jälleen kerran!
Jouluinen Mudcake
Ohje:
- 150 g voita
- 100 g suklaata (tummaa- tai maitosuklaata)
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
- piparkakkuja
- tomusokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24 cm) kaakaojauheella.
- Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
- Sulata voin joukkoon paloiteltu suklaa.
- Sekoita kananmunat yksi kerrallaan vispilällä suklaaseokseen.
- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Yhdistä kuivat aineet ja suklaaseos nuolimella käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia uunin alatasolla.
- Kun kakku on levännyt ja jäähtynyt, koristele se tomusokerilla ja piparkakuilla.
Vinkki! Älä paista kakkua liikaa. Kakku on valmis, kun reunat juuri ja juuri ovat irroneet vuoasta ja kohonneet. Tällöin kakun keskikohta hytisee vielä. Jäähdytä kakku kunnolla ja anna sen muutenkin vetäytyä ja kiinteytyä rauhassa esim. yön yli. Mutakakku on parhaimmillaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Tarjoile kakku luumukerman kanssa. Nam!
Kiitos herkullisista ohjeista ja upeista kuvista! Rauhallista Joulua 🙂
Kiitos ihanasta kommentista ja toivotan myös sinulle rauhallista ja herkullista joulua 🙂
Kiitos Anni, ihanista kuvista, kivoista resepteistä ja uudesta tuttavuudesta. Oli kiva löytää blogisi. Oikein hyvää Uutta Vuotta sinulle ja läheisillesi. Minä aloitan sen Thaimaassa. Löydänköhän itseni hotellin keittiöstä vispaamassa jotain leivonnaista 😉
Kiitos Irma tästä kommentista. Olen myös itse iloinen, että olen tutustunut leivontaharrastuksen ja blogiemme ansiosta sinuun. Odotan jo ensi vuoden reseptejäsi ja herkkujemme molemminpuoleista kommentointia ja rohkaisua. Toivon sinulle ihanaa ja rentouttavaa matkaa Thaimaahan sekä parasta alkavaa vuotta <3 🙂
Kiitos ohjeesta 🙂 Aloittelevan leipurin kysymys: säilytetäänkö tätä huoneenlämmössä vai jääkaapissa?
Itse säilytän mudcaken aina huoneenlämmössä 🙂