Ihanat Blinit ja Skagenröra
Ihanat blinit = alkuvuoden odotetuin suolainen herkku. Parasta, kun alkuvuodesta meitä hemmotellaan (tänä vuonna myös aurinkoisella talvisäällä) blineillä, laskiaispullilla ja runebergintortuilla.
Alkuvuosi tuntuu aina jotenkin raskaalta ja pitkältä taipaleelta, kun kuljetaan hitaasti kohti kevättä. Upeista säistä huolimatta varsinkin tänä vuonna on tuntunut raskaammalta kuin yleensä. Saattaa johtua myös, siitä että kaikki jo perinteiksi muodostuneet matkat lämpöön on peruttu. Tällä hetkellä raskasta oloa helpotetaan alkuvuoden ihanilla herkuilla, hiihtokeleillä ja saunalla.
Me herkuteltiin blineillä kotona jo muutama viikko sitten ja uudelleen viime viikonloppuna. Haimme blinit ja täytteet valmiina Herkun tiskiltä ja viime viikolla kävimme Loviisan Kappelissa blinibrunssilla. Tarkoitus olisi tehdä ja paistaa blinejä pian myös kotikeittiössä ihan alusta alkaen itse. Siksi päätin jakaa myös teille muistutuksena oman luotto-ohjeeni ja taivaallisen skagenröran ohjeen, joka uupuu täältä blogin puolelta. Tämä skagenröra eli raputahna on muuten täydellistä myös legendaarisiin toast skageneihin.
Ihanat Blinit ja Skagenröra
Kotona paistettavien ihanien blinien ohjeen löydät tästä
Skagenröra
- 2 dl katkarapuja (kunnolla valutettuna)
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- puolikkaan sitruunan kuori
- puolikas salottisipuli
- suolaa
- pippuria
- tilliä
- (suolakurkkua)
- Jos mahdollista osta kalatiskiltä kunnollisia aitoja katkarapuja. Valuta ne tai pakasteravut kunnolla ennen skagenin tekemistä.
- Hienonna salottisipuli ja tilli.
- Mittaa valutetut katkaravut kulhoon, lisää päälle majoneesi, ranskankerma, sitruunan kuoriraaste ja hienonnettu salottisipuli. Sekoita ja maista.
- Lisää oman maun mukaan suolaa pippuria ja hienonnettua tilliä.
- Halutessasi lisää suolakurkkua pieninä kuutioina.
- Laita skagenrörä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ja tarjoile blinien kanssa.
Muita minun suosikkitäytteitä blineille
- graavilohta, punasipulia ja tilliä
- muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
- hunajaa ja suolakurkkuja
- lohitartar graavilohesta
- tulista skagenröraa jokiravuista
- porotäyte
- sienisalaatti (mieheni valinta)
Kokeilimme hetki sitten myös pieniä valmiita blinejä, joita löytyy ainakin Herkun pakasteesta. Yllä linkittämäni taikina soveltuu hyvin myös pienien blinien paistoon. Pienissä on se etu, että niitä jaksaa syödä useamman!
Aurinkoista viikon jatkoa!
/Anni
Lisää hemmottelu-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Köyhät Ritarit ja karamellisoitua omenaa
Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku (G)
Arkiruokavinkki: HELPPO MEZE-LAUTANEN
Helpoimmat Kanelipullat – Cinnamon Swirls