Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja

Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja

Minulla on edessä jännä projekti tällä viikolla. Kuulette siitä ihan pian lisää. Tämä ihanan mehevä valkosuklaakakkupohja liittyy tuohon projektiin. Valkosuklaakakkupohjan leipominen on ollut pidempään mielessä, mutta vasta nyt sen leipomiseen tuli sopiva tilaisuus.

Tämä ohje on helppo, et tarvitse yleiskonetta tai vatkainta ollenkaan. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kakku paistetaan yhdessä tai kahdessa vuoassa. Kuten muutkin raskaammat kakkupohjat on tämän kakun paistoaika melko pitkä ja uunikohtainen. Kakku kohoaa päältä hieman, mutta se ongelma ratkaistaan leikkaamalla hattu pois. Näin saat myös esimaistella kakkupohjaa ennen sen kokoamista ja lopullisen kakun maistelua.

Ihanan mehevä valkosuklaakakkupohja on todella murean mehevä. Se tarvitsee vain kevyen kostutuksen ja sopii täydellisesti yhteen kirpeiden syysmarjojen kanssa! Yhdistäisin itse tämän kakun esimerkiksi vadelma- tai mustaherukkamoussen kanssa, jotka tekisin suositulla Marjamousse-ohjeellani.


Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja:

Ohje:

  • 200 g voita
  • 250 g valkosuklaata
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 3 munaa
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  1. Leikkaa noin 20 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat vuokaspraylla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää valkosuklaa rouheena sulaan voihin ja anna suklaan sulaa, sekoita ja jäähdytä hieman.
  4. Mittaa maito, vesi, munat, vanilja-aromi kulhoon ja vispaa kevyesti sekaisin.
  5. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  6. Kaada ensin kuivien aineiden sekaan maitoseos ja sitten suklaaseos. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.
  8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten jäähdytysritilälle.
  9. Tasoita kakun kohonnut pinta (ks. kuva alla) ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
Vinkki! Paistoaika on aina uunikohtainen! Tarkista kypsyys puutikulla ja paista kakkua pidempään halutessasi. 
Vinkki! Voit paistaa kakkupohjan myös kahdessa vuoassa, jolloin saat 4 kerrosta kakkua ja paistoaika lyhenee. 
Vinkki! Suosittelen tiivistä vuokaa pohjan rasvaisuuden takia! irtopohjavuoka saattaa valuttaa rasvaa uunin pohjalle. Tästä syystä käytin PME:n alumiinista umpinaista kakkuvuokaa.
Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja

Ihanaa uutta viikkoa! ♥ Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

Myös näillä sopii

Herkutella

21 Kommenttia

  1. Minna sanoo:

    Hei!
    Mikähän minulla on ongelmana, kun en saa kakkua kypsymään millään? Tein kakun 20cm irtopohjavuokaan ja kakku on ollut jo yli 2 tuntia (!) uunissa ja edelleen on raakaa keskeltä. 1,5 tunnin jälkeen oli aivan taikinaa. Uuni on uusi joten siinä ei pitäisi vikaa olla.

    1. Hei Minna,

      On todella erikoista, kyllä kakun pitäisi kypsyä jo tuossa ajassa. Teitkö ihan saman kokoisen kuin minä? Mittasit varmasti kaikki aineet oikein? mitä lopulta kävi, kypsyikö kakku?

      1. Minna sanoo:

        Kakku kypsyi lopulta mutta reunoista ja pohjasta tuli rutikuivat. Ohjeen mukaan tein kakun ja onnistuneelta osin se on kyllä hyvin maukas. Ensi kerralla täytynee paistaa kakku kahdessa vuoassa.

        1. Harmi, että kakun paistossa oli ongelmia. Tuo kahdessa vuoassa paistaminen on hyvä vaihtoehto, teen usein itse niin, koska:

          1. Paistoaika on huomattavasti lyhyempi
          2. Pohja kypsyy tasaisemmin

          Täytyy koittaa tämän kakkupohjan paistoa vielä kerran itse, jotta saan testattua tuon paiston uudestaan yhdessä vuoassa paistettuna. Tämä kakkupohja-ohje on uusi, mutta en havainnut itse pohjaa tehdessäni samoja ongelmia. Uunit ovat aina vähän erilaisia, mutta yli kahden tunnin paisto tuntuu oudolta. Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua!

    2. Laura sanoo:

      Mulla on sama juttu paistamisen kanssa! Nyt ollut kakku uunissa 1h 20min ja vielä aivan raaka! Ja uusi uuni minullakin 🙂 pitää vissiin ostaa toinen kakkuvuoka tulevaisuuden varalle!

      1. Kahdessa vuoassa paistuu nopeammin. Tuplasitko taikinan? Se pidentää ehdottomasti myös paistoa.

  2. Kia sanoo:

    Kuinka monelle hengelle kakusta riittää? Tuplaisitko taikinan, jos se pitäisi tehdä 24cm vuokaan ja riittää 20 hengelle? Kolmen munan taikinasta ei taida riittää?

    1. Hei Kia,

      Riittoisuus riippuu myös siitä mitä laitat kakun sisälle ja kuinka paljon 🙂 Itse laitoin melko paksut moussekerrokset ja kakku oli noin 15 hengelle. Tukevia kakkutaikinoita ei voi verrata munamäärältään samoin kuin sokerikakkupohjaa. Puolitoistakertainen taikina varmasti riittää, mutta 24 cm vuoassa kakusta tulee hiukan matalampi.

  3. Milli sanoo:

    Hei säilyykö tämä pohja miten parhaiten, jos täytän vasta seuraavana päivänä? 😊

  4. Erika sanoo:

    Hei! Sopisiko tämä pohja mansikkakakkuun johon väliin tulisi banaania ja kerma+tuorejuusto+mansikat? Vai onko liian painava? 😊

    1. Moi Erika, tämä on aika painava pohja. En tekisi täytekerroksista ainakaan liian tuhteja, että pysyy kasassa. Mukavaa viikkoa!

  5. Moikka! voiko tämän kakkupohjan tehdä gluteenittomalla jauhoseoksella tai muuten gluteenittomista jauhoista, ja jos voi, niin tuleeko gluteenittomia jauhoja saman verran kuin vehnäjauhoja?

    1. En ole itse testannut, mutta muutama seuraaja on tehnyt gluteenittomilla jauhoilla ja onnistunut. Saman verran laittaisin 🙂

  6. Julie sanoo:

    Tein kaksi kakkupohjaa ohjeen mukaan ja keskeltä aivan raakaa vaikka pidin uunissa melkein kaksi tuntia! Juhlat huomenna ja minulla on nyt kaksi keskeltä raakaa kakkupohjaa 😭

    1. Paiston suhteen tämä on vaikea ohje, jos vuokaa tai ohjetta muuttaa isommaksi. Luitko ohjeen kommentit ennen leipomista? Kirjoitan aina ohjeisiin, että paistoaika on viitteellinen ja kypsyys kannattaa koittaa puutikulla, koska uuneissa on aina eroja.

  7. Suvi sanoo:

    Onnistuukohan tällä pohjalla kerroskakun teko?

  8. Lumi sanoo:

    Hei! Haluaisin tehdä mansikkakakun tällä pohjalla, mutta haluaisin korvata osan jauhoista mantelijauheella. Onnistuuko se myös makumaailman kannalta? Teen sen 18 cm:n vuokaan. Kannattaako minun tehdä ohje puoliksi vai teenkö koko reseptin? Kiitos jo näin etukäteen!

    1. Lumi sanoo:

      Ai niin! Kuinka minuuttia arvioisit kakun olevan kypsä, jos se paistetaan 18 cm:n vuoassa?

      1. Moikka,

        Tämä pohja on herkkä muutoksille. Mantelijauhe on rasvaista ja vaikuttaa herkästi sen takia taikinan koostumukseen. Testaamatta muutoksia ensin itse en voi sanoa varmuudella miten onnistuu. Uuneissa on aina eroja ja siksi ohjeiden paistoajat ovat viitteellisiä. Oikea paistoaika löytyy aina kokeilemalla ja tarkkailemalla pohjaa. Linkitän tähän alle oman mantelikakkupohjani ohjeen:

        https://stg.anninuunissa.fi/meheva-unikonsiemen-mantelikakku/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *