Helppo Tortelliinivuoka
PASTICCIO DI TORTELLINI eli helppo tortelliinivuoka. Niin vaivaton ja herkullinen arkiruoka.
Terkkuja Italiasta. Täällä pyörii arki kivasti ja sen keskiössä on ihanat tuoreet raaka-aineet. Meillä on ollut liesi rikki ja siitä syystä kaikki ruoka on pitänyt tehdä uunissa. Uunivuokaa ei täältä keittiöstä löytynyt. Onneksi pyysin apua naapurilta, joka toi vuoan meille. Ahh ITALIA!
Lisäsin tomaattikastikkeeseen ricottaa, täällä tuoretta TAIVAALLISTA ricottaa myydään ruokakaupassa ”ricotta fresca” – siellä kotona suosittelen Pirkan ricottaa, ellet tee itse. Löydät kotona tehtävän ricotta-ohjeen täältä.
Helppo Tortelliinivuoka
OHJE (noin 6:lle)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni keltasipuli
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 150 g ricottaa
- paljon tuoretta basilikaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kapriksia
- 500 g tortelliineja
- PALJON parmesaania
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Hienonna sipulit ja laita ne tomaattimurskan kanssa uunivuokaan (huuhtele tölkit ja lisää myös vesi – noin 1 dl).
- Lisää suola, pippuri, basilika revittynä ja ricotta. Sekoita. Mausta vielä balsamicolla, sokerilla, oliiviöljyllä ja kapriksilla. Sekoita jälleen ja lisää tortelliinit kastikkeeseen. Raasta päälle reilusti parmesaania.
- Nosta vuoka uuniin ja paista keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Paahdoin lopussa pintaa rapeksi grillivastuksella (2-3min).
- Anna vuoan vetäytyä sekä jäähtyä hetken ja nostele päälle tuoretta basilikaa.
- Raasta annoksien päälle lisää parmesaania. Nauti!
Ihanaa päivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Ihanat Pannukakkuvartaat
Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
The Traditional Afternoon Tea
Kesän ihanin Juustokranssi