Helppo ja Nopea Mansikkatorttu
Viime kesänä aika loppui kesken ja tämä ihana mökkiohje jäi roikkumaan blogin luonnoksiin. Nyt ohje on taas ajankohtainen, kun ihanat kotimaiset mansikatkin ovat kypsyneet. Tästä ei leipominen helpommaksi muutu. Voit halutessasi käyttää ohjeessa myös valmista torttupohjaa. Kerma ja mansikat ne yhteen sopii – mikään ei voi mennä pieleen tässä ohjeessa, joka onnistuu myös gluteenittomana puolessa tunnissa.
Kyselin teiltä Instagramin puolella teidän suosikkeja kotimaisista mansikkalajikkeista. Miten vaihtelevia vastauksia sain! Meillä suomalaisilla taitaa kaikilla olla joku tunneside mansikkaan. Joku pitää sonatasta, joku polkasta ja joku alkukesän hanista. Itse olen tykästynyt polkaan, mutta sitä kasvaakin meidän omalla pihalla ja siksi se on kesän tärkein mansikka. Sitä tykkään myös pakastaa talven varalle, koska se on varmasti makea, säännöllisen kokoinen ja kauniin värinen. Oi nyt odotellaan kuumeisesti, että nuo omat mansikat kypyisivät, jotta niitä voisi nostella jokaisen aamupuuron päälle.
Käy muuten kurkkaamassa tästä linkistä kaikki ihanimmat mansikkaohjeeni.
Helppo ja Nopea Mansikkatorttu
Noin 8- 10 hlö
Torttupohja
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhoa
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään jauhot ja siivilöi jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan.
- Paista torttupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
- Kostuta valmis jäähtynyt pohja mansikkamehulla halutessasi.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1-2 tl sitruunankuorta
- 1 litra mansikoita
- syötäviä kukkia
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä sitruunan kuorella.
- Perkaa ja viipaloi mansikat.
- Lado tortun päälle halkaistuja mansikoita ja kermavaahtoa vuorotellen.
- Koristele torttu lopuksi syötävillä kukilla esimerkiksi orvokeilla.
MAIDOTON: Käytä kaurapohjaista vispiä.
Herkullista heinäkuuta!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Vegaaninen leivonta – Vinkkejä onnistumiseen
Chilillä viimeistelty Brunssi
Puffet Donitsit – Donut Ice Cream Sandwich
Blogin 1-Vuotis Syntymäpäivät ja Arvonta