Feta-pinaattipiirakka
Tänä viikonloppuna harjoittelen erilaisten suklaakakkupohjien tekoa tulevaisuuden juhlia varten. Kokeillen löytyy aina se maistuvin ja kätevin resepti.
Tässä tekstissä kuitenkin pääosassa oma lemppari suolaisista piiraista nimittäin feta-pinaattipiirakka. Tämä piirakka onnistuu aloittelijaltakin. Klassinen ja helppo resepti löytyy alta:
Pohja:
- 100g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- vettä
- Sekoita jauhot ja suola keskenään.
- Nypi pehmeä voi jauhojen joukkoon ja lisää tilkka vettä. Anna taikinan vetäytyä 5 minuuttia.
- Painele taikina piirakkavuokaan. Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Täyte:
- 200 g kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- oliiviöljyä
- 150g pinaattia
- 1 sipuli
- 150g fetajuustoa
- kirsikkatomaatteja
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
- voimakasta juustoraastetta (emmental mustaleima)
- Kuutio sipuli pieneksi.
- Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, öljy, pinaatti, pippuri ja suola.
- Ripottele sipuli ja feta piirakkavuokaan taikinapohjan päälle.
- Kaada lopuksi kermaviilitäyte pohjalle.
- Asettele halkaistut tomaatit täytteen päälle.
- Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta makusi mukaan.
- Nosta uuniin ja paista noin. 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes piirakan pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki! Halutessasi rapeamman pohjan käytä pohja uunissa 175 asteessa 5-10min ennen täytteen lisäämistä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Herkullisen näköisiä leipomuksia täällä 🙂 Taidan tulla toistekin kurkkaamaan.
Tervetuloa kurkkimaan ja kommentoimaan 🙂
Todella herkullinen piirakka! Itse valmistan tämän niin, että ostan fetakimpaleen, jonka murennan käsin pohjalle.
Pitää kokeilla joskus niinkin 🙂 Kiitos!