Bruschetta – helppo klassikko
Bruschetta – helppo klassikko Italiasta. Toimii aina ja melkein tilanteessa kuin tilanteessa!
Nämä pienet rapeat leivät on oikeesti NIIN HYVIÄ ja siksi ne ovatkin meidän luotto viikonloppuherkkuja, joilla korvataan vaikka lounas tai illallinen. Teen myös joskus pari isoa bruschettaa tällä ohjeella. Yksi per syöjä. Ahh!
Mun pienet tomaatti bruschetat kootaan rapean patongin päälle. Usein laitan myös ilmakuivattua kinkkua, koska mieheni pitää siitä, MUTTA nämä ihanuudet toimivat pelkällä tomaatillakin. Mozzarellaa laitan aina jos sitä on kaapissa.
Parasta näissä on tuo tuore tomaattisalaatti, joka nostellaan leipien päälle. Herkullisin maku syntyy just tän reseptin raaka-aineilla. Nappaa resepti alta ja katso myös vlogi!
Bruschetta – helppo klassikko
- 1 patonki, ciabatta tai muu leipä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 500 g miniluumutomaatteja
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 2-3 rkl laadukasta oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa (oman maun mukaan)
- reilusti mustapippuria
- 1 dl silputtua basilikaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
- 1 pallo mozzarellaa
- Leikkaa patonki paloiksi. Hiero leivät valkosipulin kynnellä ja nosta pellille. Kaada päälle oliiviöljyä. Paahda rapeaksi uunissa.
- Viipaloi tomaatit pieneksi ja laita ne kulhoon. Purista tai hienonna valkosipulinkynnet ja lisää sekaan. Mausta lisäämällä oliiviöljy, suola, pippuri, punaviinietikka ja reilusti basilikaa. Anna maustua noin 30 min.
- Leikkaa mozzarella siivuiksi ja kasaa leivät näin: alle ilmakuivattu kinkku, mozzarella ja päälle tomaatteja. Nauti!
Myös näillä sopii
Herkutella
Pieni Vadelma-Suklaakakku
Mustaherukka Tartaletit
Raparperimojito (alkoholiton)
Verkkokauppa lopettaa – vuoden vaikein päätös