|

After Eight Tryffelit

After Eight Tryffelit

After Eight tryffelit – kuulostaa ihanalta, eikö?

Minttusuklaa, se on yhdistelmä joka toimii melkein kaikessa. After Eight konvehdit tuovat mieleen lapsuuden joulut. Nuo ihanan ohuet minttusuklaa-herkut olivat luksusta ja niitä sai aina vain muutaman. Haaveilin välillä, että saisin syödä koko paketin yksin. Kaikki piti aina jakaa kolmen sisaruksen kanssa. Voi olisinpa tiennyt herkkujen paljoudesta, jonka tulevaisuus toi mukanaan heh.

Tänä vuonna päätin pyöritellä tryffeleitä After Eight konvehdeista. Näihin herkkupalloihin tarvitset 4 ainetta: suklaata, After Eight konvehteja, kermaa ja Marianne-rouhetta. Kaikki aineet sulatetaan massaksi, josta pyöritellään palloja, jotka kieritellään Marianne-rouheessa. Yksinkertaista ja niin herkullista. Pallerot kannattaa säilyttää viileässä, jotta ne pitävät muotonsa. Nämä tryffelit olivat makuraadin suosikit kaikista tämän vuoden joulumakeisista, joita olen tähän asti ehtinyt valmistaa.

Valmistimme näitä ihanuuksia, Oreo-tryffeleitä maidottomana ja rouskuvia pähkinäcaramel-keksejä eilen IG-Livessä. Kiitos vielä paljon kaikille osallistujille, olipa hauskaa pitää pitkästä aikaa live-tuokio teidän kanssa. Pääset katsomaan liven jälkikäteen tästä.

After Eight Tryffelit

After Eight Tryffelit

Ohje (noin 12 kpl)

 • 100 g tummaa suklaata (53%)
 • 100 g After Eight konvehteja (noin 12 kpl)
 • 0,5 dl kuohukermaa
 • 1 dl Marianne crush -rakeita
 1. Sulata suklaa vesihauteessa.
 2. Lisää After Eight konvehdit ja sulata massaan sekoittelemalla.
 3. Lisää kiehautettu kerma ja sekoita massa tasaiseksi.
 4. Siirrä massa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään (noin 2 h).
 5. Ota jäähtyneestä massasta lusikalla nokareita ja pyörittele nokareet palloiksi.
 6. Pyörittele pallerot Marianne crush-rakeissa ja nosta lautaselle tai tryffelivuokiin.

HUOM! Karkkiohjeissa on tärkeää noudattaa ohjetta tarkasti. Jos vaihdat suklaan esimerkiksi talous- tai maitosuklaaseen voi olla, ettei massa hyydy yhtä hyvin.

Vinkki! Pyörittele tryffelit Mariannessa vasta ennen pakkaamista tai tarjoilua. Jääkaapin kosteus pehmittää marianne-rakeet. Voit pyöritellä tryffelit myös kaakaojauheessa tai pähkinärouheessa.

SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

After Eight Tryffelit
After Eight Tryffelit

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

 1. Minna sanoo:

  Apua! Mulla on kumihanskat kädessä ja pyöritän palloiksi. Mutta mulla on aina todella lämpimät kädet, niin nytkin, niin ei noiden pyörittelystä tule mitään! 😭 Löysää velliä vaan käsissä. Mitä mä keksin tehdä? Yritin jo jääkaapissakin pyöritellä, mut ei se auta.

  1. Odotitko, että massa oli täysin jähmettynyt jääkaapissa? Niin että tarvitset lusikan avuksi, jotta voit ottaa massasta palloja? Pallot pyöräytetään lusikan avulla nopeasti ja ne voi käyttää jääkaapin kautta vielä kerran ennen rouheessa pyörittelyä. Instagramin IGTV:n videolla tein näitä ja se on katsottavissa myös jälkikäteen täällä:

   https://www.instagram.com/anninuunissa/channel/

 2. Sonja sanoo:

  Moi! Milloin tryffelit ovat parhaimmillaan, voiko tehdä jo pari päivää ennen vai samana päivänä? Säilytetäänkö jääkaapissa?:)

  1. Moi, voi tehdä etukäteen. Pyörittelisin koristeissa vasta ennen tarjoilua tai jos annat lahjaksi niin sinä päivänä:

   SÄILYTYS: Säilytä viileässä, jotta tryffelit eivät pehmene/sula. HUOM! Jääkaapissa Marianne-rakeet pehmenevät. Tryffelit säilyvät noin 5-6 päivää niiden valmistuksesta.

 3. Emilia sanoo:

  Hei !
  Voiko massan tehdä kaappiin valmiiksi ja vasta pyöritellä palloiksi seuraavana päivänä 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *