Vanilja-Omenapiirakka (pellillinen)
Vanilja-Omenapiirakka (pellillinen) on lähes täydellinen omenapiirakka. Se on helppo tehdä, kun pohjan voi sulattaa pakastimesta ja kreeminkin vatkata hetkessä. Ja kaikkien näiden kolmen: rapea lehtitaikina pohja, pehmeä vaniljatäyte ja happaman makeat kotimaiset omenat, yhdistelmä on UPEA.
Piirakan pohjaksi käytetään herkullista ja ilmavaa valmista lehtitaikinaa, joka kaulitaan leivinpaperin päälle ja paistetaan kullanruskeaksi sekä rapeaksi uunissa. Sen päälle levitetään runsas kerros silkkisen pehmeää vaniljakreemiä, joka tuo makeutta ja täyteläisyyttä jokaiseen suupalaan.
Kruunuksi piirakkaan lisätään ohueksi viipaloituja, mehukkaita omenakiekkoja, jotka on haudutettu hunajan makeudessa ja sitruunan raikkaassa kirpeydessä. Tämä yhdistelmä luo tasapainoisen makumaailman, jossa makea ja hapan kohtaavat täydellisessä harmoniassa. Lopputuloksena on uunituore piirakka, joka sopii niin kahvipöytään kuin erityisiin hetkiin ja vie kielen mennessään!
Vanilja-Omenapiirakka (pellillinen)
Noin 12 palaa
Pohja
- 1 iso lehtitaikina levy (pakaste 600g)
- 1 kanamuna
- 2 rkl pähkinärouhetta (esim. manteli)
Täyte
- 2 kpl Dr. Oetker vaniljakreemi jauhepussia
- 8-9 dl maitoa
Lisäksi
- 8 kotimaista punaista omenaa (kiinteä lajike)
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1/2 dl hunajaa
- 1 tl vaniljapastea (tai 1 vaniljatangon siemenet)
- 1 rkl kanelia
- 2 rkl puolukoita
- Kaulitse lehtitaikina levy ohueksi suoraan leivinpaperille. Vedä reunoille viillot, niin että reunoille jää noin 2 cm tilaa. Voitele ne kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle rouhittua mantelia. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Vatkaa vaniljakreemijauhe maitoon ja nosta kreemi jääkaappiin tekeytymään.
- Pese omenat ja viipaloi ne omenat ohuiksi kiekoiksi. Kiehauta pannulla vesi, sitruunamehu ja hunaja. Lisää omenaviipaleet pannulle ja hauduttele noin 10 minuuttia käännellen. Varo rikkomasta kiekkoja. Nosta omenat lautaselle varovasti odottamaan.
- Levitä vaniljakreemi jäähtyneen pohjan päälle palettiveitsellä. Nostele omenaviipaleet kreemin päälle. Sihtaa kanelia omenoiden päälle ja koristele piirakka puolukoilla.
GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta lehtitaikinaa, pitäisi löytyä ainakin Fazerilta.
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Kermainen Tomaattipasta
Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti
Kakku kuin unelma – Makutomusokerit leivonnassa
Italialainen Suklaakakku – Torta al Cioccolato