Spicy Tuna Voileipäkakku
Kaupallinen yhteistyö Meira
Voileipäkakkuja on vaikea vastustaa ja ne ovat olleet (jälleen) trendikkäitä jo useamman vuoden. Mielestäni voileipäkakku voi olla yhtä lailla juhlapöydän kruunu kuin kermakakkukin. Katsokaa vaikka tätä kaunokaista! Upea vai mitä? Ja niin herkullinen.
Meira esittelee tänä keväänä ihanat uudet majoneesit: Paahdettu Aioli, Chili-Lime sekä vegaaninen Paprika. Majoneesien maku tulee luonnollisista raaka-aineista sekä mausteista ja yrteistä, kuten murskatusta valkosipulista ja limemehusta, ilman keinotekoisia aromeja. Myös suolan ja sokerin määrään on kiinnitetty huomiota. Meiran majoneesit on pakattu käteviin minipulloihin, joissa on käytetty 25% kierrätettyä muovia. Kaikki majoneesit ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.
Hetken majoneeseja maisteltuani halusin toteuttaa pitkään himoitsemani Spicy Tuna Voileipäkakku -ohjeen. Meiran uutuus majoneesi Lime-Chili sopi täydellisesti Spicy Tuna -täytteeseen. Majoneesin maku on pehmeä, ei liian voimakas chilin osalta ja siksi lisäsin ohjeeseen hieman extra chiliä (niille jotka tykkäävät hiukan hotimmasta).
Kasasin kakun pyöreään kakkuvuokaan, jolloin siitä tuli erityisen juhlallinen. Kakku tekeytyy ja maustuu kuin itsestään vuoassa. Tarjoilupäivänä kakun päälle levitetään rennosti Meiran Paahdettu Aioli majoneesilla maustettu tuorejuustokuorrute. Salaatit, tomaatit ja syötävät kukat kasataan kakun päälle kuin runsaaksi salaattikeoksi. Tästä tuli niin kaunis ja herkullinen.
Tämä voileipäkakku olisi aika täydellinen myös äitienpäivän juhlapöytään, vai mitä?
Spicy Tuna Voileipäkakku
OHJE noin 8-10 hlö
- noin 10 palaa isoa (ruis)paahtoleipää
Tonnikalatäyte
- 4 prk (400 g valutettuna) tonnikalaa öljyssä
- 6 kevätsipulin varret
- 6 padron paprikaa
- 4 tl Meira Makea artesaanisinappia
- 4 rkl ranskankermaa
- 3 dl Meira majoneesi Chili-Lime
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 tl Meira mustapippuria
- 1/2 tl Meira suolaa myllystä
- 4 rkl tuoretta korianteria (tai Meira kuivattua korianteria 2 tl)
- 1/4 tl Meira Chilirouhetta (oman maun mukaan)
Lisäksi
- 2 avokadoa
- Jätä tonnikala valumaan. Hienonna kevätsipulin varret ja paprika.
- Sekoita tonnikala, kasvikset, sinappi, ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa.
- Maista ja mausta tarpeen vaatiessa.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus. Leikkaa avokadot ohuiksi siivuiksi.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaan, leikkaa myös reunoille leivinpaperia. Valmista täyte.
- Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (2 keskelle ja puolikas sivuille ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
- Lisää puolet täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Lisää puolet avokadosiivuista täytteen päälle.
- Jatka leipien asettelua täytteen päälle. Levitä toinen kerros täytettä ja loput avokadot.
- Asettele loput leivät vuokaan täytteen päälle. Leipäkerroksia tulee yhteensä kolme ja täytettä kahteen kerrokseen.
- Vedä kelmu kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
Kuorrute
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl Meira majoneesi Paahdettu Aioli
Koristeluun
- pieniä vihreitä ja punaisia tomaatteja
- babypinaattia
- salaatinlehtiä
- syötäviä kukkia (orvokkeja ja samettikukkia)
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää majoneesi ja sekoita tuorejuuston sekaan.
- Ota kakku vuoasta ja levitä kuorrute kakun päälle palettiveitsellä.
- Koristele kakku pinaatilla, tomaateilla ja syötävillä kukilla.
KASVIS: Vaihda tonnikala kikherneisiin.
VEGAANINEN: Käytä Meiran vegaanista Paprika majoneesia, kikherneitä ja kasvipohjaista ranskankermaa sekä tuorejuustoa.
Ihanaa äitienpäivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Pastellinen Piparkakkukranssi
The Traditional Afternoon Tea
Piparkakku Bostonkakku + video
Täydellinen Pavlova – Omenaunelma