Semla – Ruotsalaiset Laskiaispullat
No nyt me tiedetään jo miksi ruotsalaiset laskiaispullat eli semlat (semlor) ovat niin hyviä! Salaisuus piilee itse tehdyssä mantelimassassa ja reilussa keossa kermavaahtoa. Ja tietenkin mehevässä pullassa.
Pääsen ensi viikolla maistelemaan ihanuuksia paikan päälle Tukholmaan. Yksi kestosuosikkini on Vete Katten leipomon pieni vanilja semla. Se on ihanan pieni (voi syödä monta) ja sen sisällä on vaniljakreemiä ja kermavaahtoa. Taivaallinen yhdistelmä. Vinkkejä parhaimpiin mantelisemloihin ja leipomoihin otetaan vastaan.
Tein ensimmäistä kertaa itse, siis kyllä ENSIMMÄISTÄ kertaa, mantelimassaa. Löydät ohjeen tästä. Tämä muutti kaikki laskiaispullarutiinini. Meillä pullat syödään tästä lähtien mantelimassalla, kun ne on kotona leivottu. Kaupassa ja kahviloissa valitsen edelleen pullat hillolla, jos en tiedä miten tuo massa on tehty tai millaista se on. En voi sietää sitä vaaleaa, kovaa mantelimassakiekkoa pullan välissä. Sillä ei ole mitään tekemistä tämän valuvan, mantelisen ja täyteläisen massan kanssa mitä nostelin näiden pullien väliin. Kokeile vaikka. Ohjeen löydät alta.
Semla – Ruotsalaiset Laskiaispullat
OHJE 12 kpl.
Parhaan pullataikina ohjeen löydät tästä – puolikkaasta taikinasta saat 12 kpl.
Itsetehdyn mantelimassan ohjeen tästä
Lisäksi
- 4 dl vispikermaa
- tomusokeria
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Laita pursotinpussiin 6-sakaraisen tähtityllan kanssa.
- Leikkaa pullan hattu pois saksilla tai veitsellä.
- Koverra hieman pullan sisusta ja lusikoi sopivasti mantelimassaa pullan sisään ja päälle.
- Pursota kerma massan päälle kauniiksi keoksi.
- Nosta pullan hattu päälle ja sihtaa päälle vielä tomusokeria.
- Tarjoile ihanat semlat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!
Herkullista laskiaista!
Anni
Laskiaispulla-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Helppo ja herkullinen mökkimenu
Kesällä ja talvella: Cafe Regatta
Annoskokoiset Juustokakut Purkissa
Juhlava Parsapiirakka (G)