| |

Helpot Sydänleivokset

Helpot Sydänleivokset

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Pojat olivat mielissään perjantaina kun tulivat kotiin. Kerroin, että jälkiruokana on tänään tuoreita sydänleivoksia.

Vitsit, että mä rakastan tällaisia helppoja ohjeita! Nämä suloiset ja helpot sydänleivokset ovat valmiita puolessa tunnissa. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen: valmista voi- tai lehtitaikinaa, mansikkarahkaa, pari mansikkaa ja sokeria. Niin ja sydän-muotin*.

Pienellä vaivalla nostat uunista ihanat ”pikaviinerit”, joilla voit yllättää ystävän tai rakkaan. Ystävänpäivää vietetään nimittäin ensi viikolla 14.2. Ja voihan näitä leipoa koska tahansa muulloinkin ja minkä muotoisina tahansa! Tämä jos mikä on helppo vierasvara ja siksi minulla on aina valmista voitaikinaa pakkasessa.

Helpot Sydänleivokset

Helpot Sydänleivokset

OHJE 6 kpl

  • 3 kpl voi- tai lehtitaikinalevyä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 100 g mansikkarahkaa
  • 5 mansikkaa
  • 2 kl ruokosokeria
  • 3 rkl tomusokeria
  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ota levyistä muotilla* sydämiä. Tee viillot sydämien reunalle, jotta leivos kohoaa kunnolla.
  3. Voitele reunat ja nostele mansikkarahkaa sydämien keskelle.
  4. Asettele rahkan päälle pari mansikkaviipaletta ja ripottele ruokosokeria vielä päälle.
  5. Paista leivoksia 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja kohonneet kauniisti.

Vinkki! Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta tankoja, voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa rapeiksi ja nauti.

Vinkki! Voit pursottaa taikinan päälle myös vaniljakreemiä tai hilloa.

Helpot Sydänleivokset

Ihanaa ystävänpäivää!

/Anni


Ystävänpäiväherkut löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Maria sanoo:

    Ihana idea! Kumpi mielestäsi sopii näihin leivoksiin paremmin, voi- vai lehtitaikina?
    Voisiko mansikkarahkan lisäksi/tilalla käyttä esim. vaniljarahkaa mansikoiden kera?

    1. Kimpikin käy ihan yhtä hyvin. Kuvien leivoksissa on käytetty voitaikinaa, se on minusta maukkaampaa. Voit käyttää mitä tahansa rahkaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *