Hedelmäsalaatti – parasta just nyt
Aurinko lautaselle sesongin hedelmillä! Tämän hetken trendikkäin kulho on hedelmäkulho, jonka päätähtenä on tietenkin sesongin veriappelsiini. En saa tarpeeksi näistä appelsiinien kuninkaallisista. Ne ovat raikkaita, makeita, mehukkaita ja niin kauniin värisiä. Hedelmäsalaatti – parasta just nyt.
Helppo ja herkullinen vitamiinipommi: hedelmäsalaatti syntyy helposti seuraavalla kaavalla:
- valitse salaattiin 5-7 hedelmää/marjaa
- valitse eri värisiä hedelmiä
- muista, että sesongin hedelmät ovat parhaimmillaan
- lisää sekaan marjoja
- muista kastike, jonka voit myös maustaa yrteillä, kuten basilika tai minttu
- ei kuoria tai kalvoja
Hedelmäsalaatti – parasta just nyt
Ohje 2 hlö
- 2 veriappelsiinia
- 2 kiivi hedelmää
- puolikas hunajameloni
- muutama mansikka
- pensasmustikoita
- vadelmia
- granaattiomenan siemeniä
- Kuori veriappelsiinit veitsellä niin, että myös kalvot leikkaantuvat pois. Siivuta renkaiksi. Leikkaa osa kolmioiksi lautasten pohjalle.
- Kuori kiivi ja leikkaa pyöreiksi siivuiksi.
- Halkaise meloni, poista kivet ja ota pallotyökalulla palloja melonista tai leikkaa kuutioiksi.
- Huuhtele ulkomaiset marjat. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi.
- Nostele kaikki hedelmät ja marjat syville lautasille ja ripottele päälle vielä granaattiomenansiemeniä.
Kastike
- 1 veriappelsiinin mehu
- 1/2 tl hunajaa
- Sekoita keskenään ja kaada annosten päälle.
Vinkki! Lisää revittyä minttua kastikkeeseen, jonka voit myös sekoittaa hedelmien joukkoon ennen annosten kokoamista.
Aurinkoa päivään!
/Anni
Lisää aamiaisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Pikkujoulujen suunnittelua ja vinkkejä!
Rennon lomailijan Rodos
Ravintolapäivän fiiliksiä ja Mustikka Cupcakes resepti