Suklaapähkinä-muropatukat
Suklaapähkinä-muropatukat käyvät välipalasta, herkusta tai lahjasta!
Nykyään syödään paljon erilaisia välipaloja; patukoita ja juomia sekä keksejä ja pähkinäpusseja. Päätin kokeilla välipalapatukkaohjetta, joka käy hyvin myös ”kahvipullasta”. Miksei näitä voisi pakata vaikka folioon ja sujauttaa välipalaksi kassin pohjalle. Ohjeesta voi tehdä terveellisemmän vaihtamalla voin margariiniin, korvaamalla sokeria hunajalla ja vaihtamalla suklaan tummaan.
Suklaapähkinä-muropatukat
Ohje: (noin 20 patukkaa)
- 150g voita
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl fariinisokeria
- 3 rkl hunajaa
- 5,5 dl kaurahiutaleita
- 3 dl mysliä
- 50g pähkinöitä (itse käytin saksan pähkinöitä)
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 0,5 dl kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja
- 150g sulaa maitosuklaata
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sulata voi, sokeri, fariinisokeri ja ja hunaja kattilassa.
- Sekoita kaurahiutaleet, mysli, pähkinät ja kuivatut hedelmät kulhossa.
- Kaada päälle lämmin voisulasokeriseos ja sekoita.
- Vuoraa 30×20 cm vuoka leivinpaperilla.
- Levitä taikina seos vuokaan ja tasoita.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja paloittele.
- Dippaa patukat sulaan suklaaseen. Laita leivinpaperille ja anna suklaan kovettua.
Vinkki! Älä tee liian ohutta levyä, muuten patukat murenevat helposti. Jos levy näyttää helposti murenevalta tee pienempiä patukoita. Odota kunnes levy on kokonaan jäähtynyt, ennen kuin leikkaat sen.
Kun käyttää taateleita, niin ei tarvitse makeutusta lainkaan 😊