Jouluinen juustokakku
Tässä ihan ehdoton juustokakkusuosikkini jouluiseen teemaan sovellettuna. Kyseinen kakku oli pikkujoulujen hitti. Palaakaan ei jäänyt rääppeiksi. Taidan leipoa uuden. Resepti on nopea, helppo ja lopputulos suussa sulava.
Pohja:
- 100 g pipareita
- 90 g voita (sulana)
- Murskaa piparit tehosekoittimessa ja sekoita sula voi piparimuruun.
- Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (n. 24 cm).
- Esipaista pohjaa uunissa noin 10 min 165 asteessa.
Täyte:
- 600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
- 3 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 0,5 tl kanelia
- 4 kananmunaa
- 1 purkki ranskankermaa
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 tl appelsiinimehua
- noin 1 dl puolukoita
- 0,5 dl glögiä
- Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja jauhot.
- Lisää kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
- Lisää ranskankerma ja appelsiininmehu ja sekoita kunnolla
- Kaada juustomassa esipaistetun keksipohjan päälle.
- Paista kakkua 165 asteisessa uunissa keskitasolla reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
- Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Poista irtopohjavuoka ja koristele glögissä marinoiduilla puolukoilla, jotka voit ripotella kakun päälle ennen tajoilua.
Vinkki! Korvaa pohjan piparit digestivekekseillä ja puolukat mustikoilla, jos haluat kesäisen juustokakkuversion.
Kuulostaa niin hyvältä reseptiltä! Pakko kokeilla. Tarkoittaako tuo glögi tiivistettä vai sellaista valmista?
Tavallista käyttövalmista glögiä 🙂