| | | | |

Herkullinen Hernehummus (M)

Herkullinen Hernehummus (M)

Hei sinä erilaisten tahnojen rakastaja! Tämä resepti on sinulle. Herkullinen hernehummus (M) on maidoton, vegaaninen ja gluteeniton herkku, josta on moneksi. Rakastan itse herneitä ja minusta tämä herneversio on perinteistä hummusta jopa parempi! Hernehummuksen tekoon menee noin 10 minuuttia, joten vaikeaksi tätä ohjetta ei myöskään voi kutsua. Hernehummus on myös monikäyttöinen!

Mihin kaikkialle laitan hernehummusta?

  • siemennäkkärin kanssa naposteluun ja muuhun dippailuun
  • salaatteihin
  • tortillan täytteeksi
  • leivän päälle
  • voileipäkakun väliin
  • pastaan

Olen tehnyt hernehummusta myös ilman kikherneitä nakuvoileipäkakun väliin. Löydät ohjeen täältä.

Hernefakta

Tiesitkö, että pakasteherneet ovat yleensä tuoreempia kuin torilta ostetut? Kotimaiset herneet saatetaan pakastaa, jopa kaksi tuntia niiden keräyksen jälkeen, jolloin ne säilyttävät makean arominsa. Siksi pakasteherneet sopivat täydellisesti esimerkiksi tähän hummukseen tai tuorehernekeittoon, jota voi sanoa tuorehernekeitoksi juuri edellä mainitusta syystä! Voit halutessasi käyttää myös tuoreita herneitä nyt kun niitä saa torilta ja kaupoista! Valitse vain makeita.

Herkullinen Hernehummus (M)

Herkullinen Hernehummus (M)

Ohje

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 prk esikeitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • kourallinen hienonnettua minttua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (tai tahinia)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Mittaa herneet kattilaan veden kanssa ja kiehauta pehmeiksi. Valuta.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipulin kynsi.
  3. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  4. Lisää vettä, jos tahna tuntuu liian paksulta. Lisää mausteita oman makusi mukaan.
  5. Kaada hernehummus kulhoon ja koristele oliiviöljyllä, siemenillä ja mintulla.
  6. Tarjoile hernehummus esimerkiksi siemennäkkärin kanssa naposteluherkkuna.

SÄILYVYYS: Säilytä hernehummus jääkaapin viileydessä noin viikon. Voit myös pakastaa hernehummuksen.

Herkullinen Hernehummus (M)
Herkullinen Hernehummus (M)

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää suolaisia herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Anni Björk sanoo:

    Hei! Minkä kokoinen on ohjeessa käyttämäsi kikhernepaketti?

      1. Anni Björk sanoo:

        Kiitos vastauksesta!😊 Ja aivan ihana sivusto sinulla, eilen vasta eksyin tänne ensimmäistä kertaa!

  2. Kristiina sanoo:

    Hei, olen korvannut kikherneet usein keltaisilla herneillä. Niitä saa ainakin meiltä päin vain kuivattuna, joten liotus (+aktivointi) ja keittäminen ja jäähdytys tarvitaan ennen käyttöä. Sopisiko tähän kikherneet korvaamaan? Voisi käyttää vihreitäkin herneitä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *