Aprikoosikeksit
Tänään leivottiin maalla pikku apulaisten kanssa herkullisia keksejä aprikoosimarmeladi-täytteellä. Lopputulos on loistava ja keksejä ei ollutkaan montaa enää jäljellä iltapäiväkahvien jälkeen.
On tässä postauksessa ja reseptissä muutakin huomioisen arvoista! Tällä viikolla vietin syntymäpäiviäni ja sain lahjaksi uuden kameran. Kokeilussa oli siis uusi järkkäri, jolla kuvaaminen on ihan toista luokkaa kuin edeltäjällä. Kiitos vielä mahtavan lahjan antajalle! ♥
Aprikoosikeksit
Pikkuleivät: (20 keksiä)
- 110 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 1/4 tl suolaa
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kookoskermaa tai tavallista kermaa
Täyte:
- Aprikoosimarmeladia
Koristeluun:
- Tomusokeria
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa. Vatkaa valkuainen kevyesti toisessa kulhossa ja lisää se käännellen voisokerivaahtoon.
- Sekoita jauhojen sekaan vaniljasokeri ja suola.
- Sekoita jauhoseos pikkuhiljaa voisokerimunavaahtoon ja lisää viimeisenä myös kookoskerma.
- Jauhota alusta ja kauli taikina levyksi. Painele levystä muotilla 20 sydäntä. Painele 10 sydämeen myös keskelle pienempi sydän.
- Paista keksejä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla. Kun reunat saavat hiukan väriä voit nostaa keksit pois uunista. Anna keksien jäähtyä rauhassa.
- Kokoa keksit lopuksi. Levitä keksien alimmaiseen osaan sisäpinnalle marmeladia ja paina reiällinen keksi kevyesti päälle, niin että marmeladi nousee hieman reiästä ylös.
- Koristele keksit tomusokerilla.
Vinkki! Jos et pidä kookoksen mausta käytä ohjeessa tavallista kermaa, sillä se toimii yhtä hyvin.
Myös näillä sopii
Herkutella
Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
Popping Candy Cake
Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)
Parhaat Mustikkamuffinssit