|

Timjami-Mansikkahillo (videoresepti)

Timjami-Mansikkahillo

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Mansikkasato on vihdoin kypsynyt eli nyt on paras aika nauttia kotimaisista mansikoista ja ottaa sesongista kaikki irti!

Itsetehdyt hillot ovat luksusta, varsinkin talvella kun tajuat nauttivasi itse keräämiäsi ja säilömiäsi kotimaisen sadon herkkuja. Mansikkahillosta on moneksi ja voit maustaa sitä myös lukuisilla eri yrteillä sekä mausteilla. Mansikkahillo on myös hyvin monikäyttöinen, se ei ole vain lettuhillo.

Mihin kaikkeen minä käytän mansikkahilloa?

  • paahtoleivän päällä
  • lettujen kanssa
  • vohveleiden kanssa
  • jogurtin ja viilin kanssa
  • kakkujen väliin
  • kääretorttujen väliin
  • keksien väliin
  • puuroihin
  • juustojen kanssa
  • viinerien täytteenä

Tänä kesänä haastan sinutkin ottamaan #MarjatTalteen eli keräämään, säilömään ja leipomaan kotimaisilla marjoilla! Klikkaa YouTube-tilini puolelle ja tutustu haasteeseen! Dansukkerin kaikki kampanjan marjareseptit löydät kootusti täältä.

Timjami-Mansikkahillo

muutama sääntö hyvään pitkään säilyvään hilloon

  1. Tarkista, että käytät vain tuoreita ja puhtaita marjoja
  2. Halkaise isoimmat marjat, voit myös käyttää kokonaisia
  3. Sokeria tarvitaan pitkän säilyvyyden takia
  4. Puhtaat ja kuumat purkit takaavat sen ettei hillo homehdu
  5. Muista sulkea purkit huolella

Maustoin perinteisen mansikkahillon tänä vuonna timjamilla. Voi mikä ihana makuyhdistelmä tuo onkaan! Timjamin aromi tulee läpi juuri sopivasti ja tekee hillosta hienostuneen. Kokeile sinäkin rohkeasti. Muita yrttejä, joilla voit maustaa mansikkahilloa ovat esimerkiksi basilika ja minttu. Löydät myös perinteisen mansikkahillon ohjeen täältä. Dansukkerin sivuilta löydät lisätietoja hillojen maustamisesta ja sokereiden käytöstä.

Timjami-Mansikkahillo

Timjami-Mansikkahillo

Ohje

  • 1 litra mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 2.5 dl hillosokeria
  • 1-2 rkl tuoretta timjamia
  1. Perkaa ja huuhtaise mansikat. Käytä mielellään tuoreita ja napakoita mansikoita!
  2. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi.
  3. Kuumenna kunnes näet, että höyryä alkaa syntyä.
  4. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.
  5. Käännä teho pienemmälle ja keitä noin 10 minuuttia.
  6. Lisää keittämisen loppuvaiheessa timjami hillon sekaan.
  7. Jäähdytä hilloa noin 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto pinnalta.
  8. Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.
  9. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

Vinkki! Voit käyttää myös 50% hillosokeria ja 50% taloussokeria. Näin hillosta tulee hiukan pehmeämpää.

Vinkki! Jos purkitat hillon liian kuumana, marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy parhaiten viileässä.

KATSO VIDEO-OHJE HILLON TEKOON YOUTUBE-TILILTÄNI

Timjami-Mansikkahillo
Timjami-Mansikkahillo

Ehditkö jo testata helppoa ja herkullista kauralastukakkuani? Ohjeen löydät täältä. Katso kaikki ihanat #MarjatTalteen reseptit myös Dansukkerin sivuilta tästä linkistä.

”Otetaan yhdessä kotimaiset #MarjatTalteen! Haastamme sinut keräämään, säilömään ja herkuttelemaan kotimaisilla marjoilla. Annetaan kunnia Suomen luonnolle ja hyödynnetään sen antama sato mahdollisimman hyvin. Syö marjoja sellaisenaan, käytä leivonnassa ja kokkauksessa tai säilö purkkiin tai pakkaseen.”

Upeaa alkavaa heinäkuuta ja mansikkasesonkia!

/Anni


Lisää hillo-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Salla sanoo:

    Hei Anni, kiitos ihanasta ohjeesta ja herkullisesta blogista. Olisin kysynyt kauanko hillo säilyy hyvänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *