Parhaat Mustikkamuffinssit
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Mustikka-aika kukoistaa vai onko se jo kohta ohi? Tämä vuonna mustikat tulivat ennätys aikaisin ja pääsin itse keräämään mustikoita mökkimaisemissa jo heinäkuun alussa. Ensimmäisistä mustikoista tehtiin totta kai piirakka, mutta heti toisena tulevat nämä maailman parhaat mustikkamuffinssit! Päätin päivittää tämän reseptin kuvat ja jakaa ohjeen uudestaan freesinä. Tämä ohje pääsi myös leivontakirjaani, koska se on yksi minun ja ehkä myös sinun luotto-ohjeistasi!
Ja nämä ovat parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta, lupaan sen. Tällä ohjeella sinunkin muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja. Ainoa vaatimus onnistumisen takaamiseksi on se, että paistat muffinssit muffinipellillä*. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee poikkeuksetta lättäniä. Paistaisitko kakun ilman kakkuvuokaa?
Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita, annostele ja laita uuniin. Nam lupaan, että leivot ohjeellani täydellisiä mustikkamuffinsseja! Voit myös tuunata reseptiä vaihtamalla mustikat mansikoihin, puolukoihin, suklaahippuihin tai muihin marjoihin!
21.10.2014 – postauksen vanha teksti tuo muistoja mieleen, joten jätän sen tähän roikkumaan.
Tein mustikkamuffinsseja viimeksi, kun järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avustaan kaikissa tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat veljeni ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta.
Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiaisherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta.
Parhaat Mustikkamuffinssit
Ohje: (12 kpl)
- 3,5 dl vehnäjahoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
- 100 g voita
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (mielellään kaurajauhoja) ja lisää myös 1 tl psylliumia, jos sitä ei ole seoksessa valmiiksi.
VINKKI! Voit leipoa muffinssit myös silikonisiin vuokiin. Katso valikoima täältä*.
Mukavaa viikonloppua!
Nautitaan helteestä nyt kun sitä vielä riittää viikonlopun ajan!
♥ Anni
Aivan mahtavia muffinsseja tuli! Onneksi laitoin puolikkaan TL sijasta kokonaisen, koska nähtävästi lukihäiriö iski. Kommentteja lukiessa vasta selvisi nyt, että kyse olikin RKL! Ja vielä oikein ihmettelin miten on niin pieni määrä, enkä silti lukenut kunnolla. Jäisiin mustikoihin lisäsin hiukan tomusokeria ja pyörittelin ne siinä, kun pelkäsin vetisyyttä, mutta ihan turhaan. Aivan loistavia ja maukkaita olivat! Mieskin kehui niin kovasti näitä, ei kuulema ole ikinä saanut kuin kuivia muffinsseja maistaa, kun nämä taas olivat niin meheviä ja sopivan kosteita.
Kiitos jälleen loistavasta ohjeesta!
Ihana kuulla! Kokeile myös vadelmilla ja mansikoilla samaa ohjetta <3 Ihanaa kesää!
Hei, luuletko että jogurtin voisi korvata myös maitorahkalla? Meneeköhän koostumus ihan pieleen?
taikinasta voi tulla hiukan tönkömpi, mutta voit toki ja maidolla voi vähän notkistaa taikinaa vielä lopussa 🙂
Mainio resepti ja usein käytössä, kiitokset! Ripottelen ennen paistoa raesokeria päälle. Tulee mukavan rapea pinta.
Nam! ihana kuulla.
Kiitos tästä mustikkamuff. ohjeesta. Olen tehnyt sitä neljään tapahtumaan ja eilen viimeksi suosio oli 100%.kaik men… nyt teen vielä yhden satsin tyttären perheelle pakkaseen. Pyydettiin.
Myös raparperipiirakka oki hyvää muheeta. Laitoin vähän kanelia, se on maukas lisä.
Kiitos näistä. Eija
Kiitos mukavasta palautteesta 🙂
Tämä on kyllä paras muffinssiresepti. Tein näitä joskus vuosia sitten ja nyt sain lopulta kaivettua reseptin uusiks esiin. Tiesin näiden olevan ne oikeat, koska muistin kuinka olit leiponut näitä veljellesi. Huomiseksi teen näitä toiveesta myyntiin kylän tapahtumaan. Resepti päätyy paperisena parhaiden resrptien vihkoon 🙂
Kiitos Taru, ihana palaute sinulta 🙂
Tein tällä ohjeella ja hyviä tuli. Tosin, seuraavalla kerralla en laita mustikoita suoraan pakkasesta, taikina jämähtää jankiksi ja käy vaikeaksi sekoittaa ja annostella
Mustikat kannattaa käännellä hieman kohmeisina, muuta ne menevät rikki ja tulee liilaa taikinaa. Täysin jäisinä sekoittaminen on hankalaa, mutta onnistuu niinkin.
Kuvissa muffinit ovat paperivuoissa. Paistoitko ne siis paperivuoissa jotka olivat muffinspellillä? ajattelin kokeilla näitä ja noudatan ohjeita prikulleen jotta onnistuisin🙂
Kuten ohjeessa lukee, ensin paperiset vuoat pellille. Niin teen aina, että muffinssit lähtevät hyvin irti pellistä 🙂