Söpöt Vadelma-Suklaamarengit
Meillä juhlitaan koreasti viikonloppuna ja juhlasuunnittelut ovat jo pitkällä. Luotan nimittäin seuraavaan sanontaan ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Juhlatarvikkeita on haalittu, menu ja kauppalista suunniteltu. Osa tarjoiluistakin on jo valmiina. Esimerkiksi nämä ihastuttavat marengit, jotka maustoin vadelmalla ja suklaalla, yhdistelmä johon olen tällä hetkellä täysin ihastunut. Vadelman ja suklaan aromit tulevat esiin ihanasti niin tuoksussa kuin maussakin. Kannattaa kokeilla! Upean juhlapostauksen tulen julkaisemaan maanantaina 15.6. Silloin kannattaa käydä kurkkimassa upeat ideat koristeluihin ja tarjoiluihin. Lukijoille on luvassa myös mukava yllätys postauksen yhteydessä!
Söpöt Vadelma-Suklaamarengit
Ohje
- 4 valkuaista
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1-2 tippaa sitruunamehua
- nestemäisiä pastavärejä (pinkki ja vihreä)
- 30g sulaa tummaa suklaata
- muutama tippa vadelma-aromia
- Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. (Yhtään keltuaista ei saa mennä joukkoon!)
- Mittaa sokerit valmiiksi.
- Vaahdota valkuaisia monitoimikoneessa lisäämällä sokeria sekaan pikkuhiljaa.
- Lisää myös sitruunamehua vatkauksen aikana vahvistamaan vaahdon koostumusta. Lisää myös aromi ja vatkaa sekaan. Vatkaa niin kauan, kunnes marenkiin jää huippuja ja se on kauttaaltaan kiiltävää.
- Värjää marenki pastaväreillä. Itse laitointodella vähän punaista ja vihreää, koska halusin pastelliset värit tummien vahvojen värien sijasta.
- Mausta marenki sulalla suklaalla niin ettet sekoita suklaata kokonaan vaahtoon, vaan jätät ”raitoja”.
- Laita marenki pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä tai isoja nokareita.
- Paista marenkejä uunissa keskitasolla noin 75-100 asteessa 1-2 tuntia.
(Huom! Paistoaika riippuu marengin koosta). - Säilytä marenkeja leivoslaatikossa, jossa ne säilyvät jopa pari viikkoa.
- Marenkeja voi tarjota sellaisenaan tai koristeena kakuissa.
Ihanaa ja aurinkoista viikon jatkoa!
Kiitos ihanista ohjeista 🙂
Kiitos ja ole hyvä 🙂
Minkälainen yleiskone sinulla on? Mitä yleiskonetta hankkiessa kannattaa ottaa huomioon? Postaustoivetta leivontavälineistä esittäisin. Ü t. Kuumeileva
Hei 🙂 Minulla on käytössä kenwoodin yleiskone (pari vuotta vanha perusmalli). Mielestäni yleiskonetta valittaessa tulee ottaa huomioon laadukas merkki ja se kuinka paljon käyttöä koneelle on. Jos leivot päivittäin suuria taikinamääriä niin valitsisin tehokkaamman mallin. Jos leivot vain silloin tällöin niin varmasti joku pienenpi tehoinen ja edullisempi vaihtoehto sopii käyttöön hyvin. Kiitos postausvinkistä. Laitetaan korvan taakse. Ihanaa viikonloppua!
Uskaltaisiko suoraan testata tumman suklaan sijasta esimerkiksi valkosuklaata?
Testaa ihmeessä 🙂