Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut
Porkkanan, kanelin ja pähkinän yhdistelmässä on vaan jotain erityisen herkullista. Löysin intohimoni porkkanakakkuun aikoinaan asuessani Tukholmassa. Södermalmilla sijaitseva kahvila nimeltä Cafe Fåtöljen tarjoaa tai tarjosi ainakin silloin paikan päällä tehtyä erikoisen kosteaa ja mehevää porkkanakakkua, jonka maistamisen jälkeen täydellisen porkkanakakku ohjeen etsiminen alkoi. Ja lopulta monien kokeilujen jälkeen löysin sen.
Tämän postauksen otsikko lupaa paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minun mielestäni juuri nämä porkkana-kuppikakut ovat maailman parhaita. Teen samalla ohjeella myös porkkanakakkua, jonka reseptin löydät tästä. Tämän kuppikakkureseptin vanhempi versio löytyy myös blogin alkuajoilta. Käy kurkkaamassa yhtä suosituinta reseptiäni tästä.
Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut
Ohje (noin 16 kp)
- 3 dl tummaa ruokokidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vanilja-aromia
- 300 g porkkanaraastetta
- 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
- Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4).
- Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
- Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
- Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
- Pursota tai levitä kuorrute palettiveitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
- Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
- Koristele kuppikakut sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.
Kuorrute
- 250 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 6 dl tomusokeria
- Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
Koristeluun
- Valmiita syötäviä koristeporkkanoitaI
- Tai itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
- pähkinärouhetta
Katso myös Maailman Paras Porkkanakakku!
Hei onko nämä ns tavallisen kokoisia muffinseja? Montakohan minimuffinsia näistä tulisi? Osaisitko arvioida paistoaikaa pikkumuffinseille?
Minimuffinsseja tulee ainakin tuplat ja paistoaika on noin 15 min 🙂