Helppo ja Nopea Hummus á la Emma
Hummus ♥ Toivoitte niitä suolaisia ohjeita ja aloitin täyttämään toiveita eilen jakamalla rukiisen siemennäkkärin ohjeen. Ajattelin jatkaa suolaisten reseptien jakamista tällä fantastisella hummuksella eli kikherneistä tehdyllä herkullisella tahnalla! Alkuperäisen reseptin olen saanut ystävältäni Emmalta. Kiitos siitä, meillä tehdään tätä nykyään jatkuvasti!
Levittelemme hummusta siemennäkkärin päälle, itse laitan sitä myös salaatteihin tai melkein minkä tahansa annoksen lisukkeeksi. Voit myös käyttää hummusta dippinä, johon se sopii loistavasti. Kasviperäisen ruoan saloihin viime viikkojen aikana tutustunut avomieheni mumisi yhtenä iltana ”herkullista, vähän niinkuin maksapasteijaa leivän päällä”. No melkein näin, jos on hyvä mielikuvitus. Hummus sisältää paljon proteiinia ja pitää siksi myös nälkää loitolla.
Helppo ja nopea hummus on todellakin helppo ja nopea valmistaa. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai blenderiin ja aja tasaiseksi. Näin sinulla on ihanaa, terveellistä ja vegaanista levitettä leivän päälle tai proteiinipitoista lisuketta salaatteihin alle 15 minuutissa! Minusta hummusta voi laittaa melkein mihin vaan, vaikka lisukkeena jokaisen aterian rinnalle. Säilytä hummus jääkaapissa, jossa se säilyy hyvin peiteltynä pitkään!
Helppo ja Nopea Hummus
Ohje:
- 1 purkki valmiiksi keitettyjä kikherneitä (400 g)
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl tahinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl vettä
- puolikas sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
- (juustokuminaa)
- paprikajauhetta
- Valuta kikherneet (säästä liemi vegaanisia marenkeja varten!).
- Mittaa kaikki aineet kulhoon valutettujen kikherneiden kanssa.
- Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai pyöräytä blenderissä.
- Siirrä hummus kulhoon ja koristele oliiviöljyllä, siemenillä, paprikajauheella ja basilikalla!
Vinkki! Jos hummuksesta tulee liian jäykkää, lisää mukaan hieman kikherneiden nestettä (jonka säästit). Lisää suolaa oman maun mukaan maltillisesti! Pippuria voit suoraan myllystä myös oman maun mukaan. Juustokumina on vapaavalintainen. en yleensä laita sitä itse, enkä ole jäänyt kaipaamaan makua!
No nyt vaikuttaa niin hyvältä! Tämä täytyykin testata kun seuraavaksi jää herneet yli marenkien teosta ?
Itseasiassa sinua vähän mietinkin tätä kirjotellessa 🙂 Taisin luvata reseptin 😉 Mulla vielä ne marengit tekemättä. Onko tietoa muuten pitääkö käyttää se neste heti vai säilyykö jääkaapissa hyvin peiteltynä?
Raskatan hummusta, useimnmiten teen sen kuitenkin isoista valkopavuista, mielestäni mausta tulee vieläkin pehmeämpi
Mmmmm valkopavuista! Kiva vinkki, jota pitää ehdottomasti kokeilla 🙂