|

Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen) on testiohje tulevaa Halloween-leivontaa varten. Julkaisin kuitenkin viime viikolla Instagramissa yllä olevan kuvan ja sain muutaman kyselyn reseptin perään. Se mitä näistä mehevistä muffinsseista syntyy Halloween-juhliin, selviää myöhemmin. Olitte kuitenkin oikeassa. Näiden mehevien vegaanisten omenamuffinssien ohje kuuluu ehdottomasti blogiin! Niin hyviä pieniä herkkuja näistä tuli ja vielä ilman kananmunaa sekä voita!

Omenahillo korvaa tässä reseptissä puuttuvan kananmunan. Keitin hillon itse ja löydät ohjeen siihen täältä. Hillossani oli myös pieniä sattumia, mitkä maistuvat mukavasti tuossa taikinassa ja valmiissa leivonnaisessa. Tiesitkö, että monissa muissakin samantyyppisissä muffinssi- ja kakkuresepteissä voit korvata kanamunan hillolla tai hedelmäsoseella (esim. banaanisose)? Näin saat helposti muunneltua reseptejä vegaanisiksi. Maidotonta margariinia löytyy tavallisesta marketista ja muut maitotuotteet voit aina korvata esimerkiksi kauratuotteilla, jotka ovat nykyään todella laadukkaita ja hyvänmakuisia!

Paistoin muffinssit uudella minimuffinssivuoalla, jolla voit leipoa ”kurpitsoja” ja muffinsseja samaan aikaan. Kurpitsan muotoiset pikkumuffinssit ovat kuin pieniä kuivakakkuja! Lisää mielesi mukaan mausteita taikinaan. Laitoin itse ripauksen kanelia, koska minusta se kulkee käsi kädessä omenan kanssa. Voit laittaa taikinaan esimerkiksi kardemummaa, vaniljaa tai piparkakkumaustetta!

Millaisia omena-reseptejä sinä olet tenhyt tai aiot tehdä tänä vuonna? Kommentoi postausta varsinkin, jos toivot jotain tiettyä reseptiä tänne blogin puolelle. Otan mielelläni vastaan toiveita. Voit myös merkitä kuvasi Instagramissa #anninuunissa ja näin voin napata vinkkisi ja jakaa kuvasi!

Lue alempaa myös vinkit tavallisten omenamuffinssien leivontaan!


Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Ohje: (yksi pellillinen eli 24 kpl)

  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 0.75 dl kasvimaitoa (soija/kaura)
  • 1 dl omenahilloa
  1. Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa (jauhot, sokeri, leivinjauho, suola ja kaneli).
  3. Sekoita sulatettu margariini, maito ja omenahillo keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä margariiniseos ja jauhoseos.
  5. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Laita taikina isoon pursotinpussiin.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinipellin muffinikoloihin ja pursota taikina vuokiin.
  8. Voitele muffinipellin kurpitsakakkukolot (vuokaspray) ja pursota taikinaa koloihin.
  9. Muista jättää kohoamisvaraa – täytä enintään 3/4.
  10. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  11. Jäähdytä muffinssit jäähdytysritilän päällä, jolloin ne jäähtyvät tasaisesti joka puolelta.

Vinkki! Voit käyttää ohjeessa myös tavallista voita ja korvata omenahillon yhdellä kananmunalla. Jos teet näin, lisää taikinaan omenaraastetta noin 1 dl. Tällöin ohje ei tosin ole enää vegaaninen. 

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni

Lisää omena-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

17 Kommenttia

  1. pettynyt sanoo:

    Pidin 15 minuuttia uunissa, silti olivat ihan raakoja ja litteitä. Lisäksi tästä tuli hädin tuskin 9. En tiedä miten olet noilla määrillä saanut 24 ellei sitten kyseessä ole jotkut tosi minit.

    1. Hei, kiitos kommentista. Harmi, että olit pettynyt reseptiin. Paistoitko omasi minimuffinipellillä? Isommalla pellillä muffineja tulee vähemmän, noin 12 ja paistoaika pitenee huomattavasti kun muffissi on isompi. Tämä selittäisi sen, että muffinssisi olivat raakoja. Litteitä muffinsseista tulee myös ilman peltiä valitettavasti, kun lämpö ei kierrä tasaisesti ja pelkät paperiset vuoat eivät jaksa kannatella taikinaa.

  2. VEGAANINEN?!?!?! Olen kesvissyöjä, ja luin reseptiä ja tajusin että tämä ohje on totaali SKÄMMI. Voi ei ole vegaanista köhöm köhom

    1. Ohjeessa annetaan vaihtoehtoja kaikille. Ohje on vegaaninen kun käytät kaura-tuotteita ja maidotonta margariinia 🙂 Suosittelen avointa mieltä ja lukemaan reseptin kunnolla ennen äkkipikaista kommentointia. Olisi kiva, jos kommentoitikin pidettäisiin asiallisena, kiitos 🙂

      1. Inkku sanoo:

        Haastavin korvattava taitaa olla tuo vaniljasokeri, jos haluaa makeaa vaniljaa mukaan eikä sotkea sokerin ja vaniljatangon kanssa. En ole itse löytänyt sitä vegaanisena :/ (ainesosaluettelon vanilja-aromi tulee majavasta)
        Tajusin itsekin vasta kun muffinssit ovat uunissa, että reisille meni.

        1. Jos käytät aitoa vaniljaa – se ei varmasti tule majavasta 🙂 Vaniljaa löytää luonnollisena aromina uutteena, tankoina, myllyssä jne. Keinotekoista aromia en suosittele muutenkaan käyttämään.

  3. Peppi sanoo:

    Hei, mitenkähän onnistuisi gluteenittomana? Juhlat tulossa ja juhlittava on gluteeniton vegaani😊

    1. Vaihtaisin jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisäisin sekaan vähän psylliumia. Varmasti hyvin onnistuu 🙂

      1. Heippa. Kun keväällä tästä reseptistä tein muffineja, ei siinä missään vaiheessa aineissa lukenut että ne voisi vaihtaa vegaanisiksi, vaikka niin tuossa nyt sanoitkin.
        Tulin etsimään kakkureseptiä kun huomasin että tätä reseptiä oli muutettu.
        mitä ihmettä,
        Ystävällisin tervesin Epämieltynyt,

        1. Nyt sinulla on tainnut sivut mennä sekaisin, nimittäin tämä ohje on ollut alusta asti vegaaninen 🙂 Haittaako se? Ohjeen voi aina halutessaan muuttaa vegaaniseksi tai ”tavalliseksi”. Leivonnassakin soveltaminen on mahdollista kun mittaa jauhot ja nesteet oikein.

  4. Pinja sanoo:

    Onnistuisikohan nämä tehdä jotenkin sokerittomana? Mitähän voisi käyttää sokerin sijaan, jotain hedelmää tms?

  5. Sokeri vaikuttaa ohjeessa myös koostumukseen jonkun verran – miten olisi kookossokeri? Osa sokerittomista herkuttelijoista käyttää sitä. Jos haluat kokonaan täysin sokerittoman, niin testaamalla löytyy paras lopputulos 🙂

  6. Jenni sanoo:

    Moi, käyttäytyykö. muffinitaikina samalla tavalla, jos sekaan lisää mustikoita?

  7. Sari sanoo:

    Törmäsin tähän ohjeeseen kun etsin vegaanisia reseptejä. Nykyään lähipiirissä on enemmän ja enemmän vegaaneja syystä tai toisesta, joten yritän opetella vegaanista leivontaa. Päätin kokeillla tehdä näitä muffinseja ja ne onnistui loistavasti! Tein näistä jopa gluteenittomia korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja laitoin hiukan psylliumia sekaan, kuten olit suositellutkin. Kiitos ohjeesta, nämä oli niin helppo tehdä ja maistuivat herkullisilta! 🙂

  8. Hipsuli sanoo:

    Hei,
    tämä kuulostaa hyvältä.
    Mietityttää kun mm. jauhoja on kovin vähän 1,75 dl / 24 kpl.
    Tuleeko oikeasti noin monta?!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *