Kermainen Tomaattipasta
Kermainen tomaattipasta on valmista alle puolessa tunnissa ja sen raaka-aineisiinkin menee alle kymppi, kun parmesan löytyy valmiiksi kaapistasi. Ihanan helppoa ja niin hyvää. Juuri tällaisia ohjeita tarvitaan vuoden alkuun. Taidan taas vähän aktivoitua suolaisten ohjeiden kanssa.
Tämä pasta ilahdutti teitä Instagramin puolella niin kovasti, että kirjailen sen tänne myös talteen. Teille ja itselleni. Videon tämän helpon arkipastan valmistuksesta löydät täältä.
Kermainen Tomaattipasta
OHJE (noin 4 hlö)
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rasia pieniä luumutomaatteja
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- mustapippuria
- (kuivattua chiliä)
- basilikaa
- 400 g pastaa (fusilli, penne)
- Kuumenna pannu ja lisää öljy sekä hienonnetut sipulit. Kuullota hetki ja lisää huuhdellut tomaatit.
- Laita tässä vaiheessa myös pastavesi kiehumaan. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi.
- Laita pannun kansi päälle ja hauduta tomaatteja, kunnes ne hajoavat painettaessa lastalla.
- Lisää tomaattipyre, kerma ja mausteet. Sekoita ja anna porista hetki.
- Lisää basilika ja 0,5 dl pastan keitinvettä. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Lisää valutettu pasta sekaan ja sekoita. Tarjoile heti parmesan juuston kanssa. Nauti.
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Myös näillä sopii
Herkutella
Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Köyhät ritarit & punaherukkahillo
Tomaatti-pestogalette ricottajuustolla
Pasticceria Vassalli – Maailman ihanin kahvila