Pikablinit & paras kuohuva uudeksi vuodeksi
Suunnittelin ennen joulua ihanan ohjeen Viinimaalle isomman juhlakamppiksen yhteydessä. Ehkä joku teistä tunnistaa näistä kuvista ohjeen ja toivottavasti siellä on muutama, joka näitä on jo kotikeittiössä valmistanut?
Ihanat ja helpot pikablinit valmistuvat ilman hiivaa hetkessä. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat taivaalliselta, mutta niin maistuvat perinteisetkin täytteet, kuten mäti ja skagen. Nappaa skagen-ohjeeni täältä.
Pääsin maistelemaan ihania pikablinejäni Iina Niinikedon uudessa ravintolassa Canvas Canteenissa joulukuun alussa ennen ravintolan virallisia avajaisia. Päätin, että näitä syödään meillä jouluna, mutta ruokatarjontaa oli liikaa. Nyt meillä on siis pikablinejä punajuuritahnalla uudenvuoden juhlissa. Ihanaa! Samalla jaan ohjeen teille myös täällä blogin puolella. Jos sinulla on siis uudenvuoden juhlien tarjoilut vielä auki niin ongelma on ratkaistu. Blinit maistuvat yleensä kaikillle.
Pikablinit & paras kuohuva uudeksi vuodeksi
PUNAJUURITAHNA
- 5 keskikokoista punajuurta
- 2 timjaminoksaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 tl hunajaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g smetanaa
- 2 dl saksanpähkinää rouhittuna
- 3 tl hunajaa
- maun mukaan suolaa ja mustapippuria
- Kuori ja lohko punajuuret. Nosta punajuurilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää timjamin oksat, öljy, hunaja, suola ja pippuri. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Jäähdytä punajuuret ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa astiaan punajuuret, smetana, pähkinärouhe ja hunaja. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria (ehkä myös hunajaa).
BLINIT 8 kpl
- 2 dl kermaviiliä tai piimää
- 1 kananmuna
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sulaa voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- reilusti sulaa voita paistamiseen
KORISTEET
- syötäviä kukkia
- timjamia
- juureslastuja
- Sekoita kermaviili, kananmuna, hunaja ja sula voi keskenään. Sekoita myös kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi.
- Paista blinit kuumalla pannulla reilussa voisulassa kullanruskeiksi.
- Tarjoa blinit lämpimänä punajuuritahnan tai skagenin kanssa.
- Koristele annokset timjamilla, syötävillä kukilla ja juureslastuilla.
VIINIVINKKI: Pongrácz Rosé
Tämä kuiva ja hapokas kuohuva on ollut jo vuosia yksi suosikkini. Yleensä en kallistu kuohuvissa roseen puolelle, mutta tämä on poikkeus. Klassisella kuohuviinin valmistusmenetelmällä valmistettu eteläafrikkalainen Pongrácz on erinomainen. Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettu kuohuva on ihanasti paahteinen ja tämä näkyy myös viinin värissä.
Mikä parasta, tätä viiniä voi nauttia läpi ruokailun, sillä se sopii seurusteluun, salaattien ja kalojen kanssa, mutta menee myös liharuokien kanssa. Täydellistä.
Ei ihme, että tämä suosikkini on saanut vuosien varrella useita kunniamainintoja ja palkintoja.
Kuplivaa uutta vuotta!
/Anni
Postauksen kuvat: Camilla Bloom
Lisää uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Hauskat Sormenjälkikeksit Uudeksivuodeksi
Samettinen Kukkakaalikeitto
Maalaisromantiikkaa – Töyrylän Kartano
Mansikkajäätelö (ilman konetta)