Angel Pie eli Enkelten piiras
Postauksen resepti on suunniteltu kaupallisessa yhteistyössä Fine Foodsin kanssa
Marenkia, kermaa, limetahnaa ja mansikoita. Siitä on enkelten piiras tehty. Kyselin teiltä Instagramin puolella arvonnan yhteydessä, että millaisia toiveita teillä on kevään reseptiikkaan. Reilusti yli puolet teistä toivoi tämän ohjeen makumaailmaan sopivaa ohjetta!
Angel Pie eli enkelten piiras on ohje, jota olen pitkään halunnut testata ja nyt siihen tuli vihdoin hyvä tilaisuus. Alkuperäinen enkelten piiras, johon tämäkin ohje pohjautuu, löytyy Amerikan parhaat piiraat -kirjasta. Amerikkalaisista blogeista löytyy myös paljon erilaisia versioita tästä ihanasta ohjeesta (Lemon Angel Pie), johon yleisimmin yhdistetään sitruuna.
Marenki, kerma, sitrukset ja marjat – niistä on ihanat jälkiruoat ja leivonnaiset tehty. Rakastan pavlovaa ja britakakkua. Nyt rakastan myös tätä piirakkavuokaan tehtävää marenkipiirasta, jonka täytteenä on lime curdilla maustettua vispikermaa ja limen mehussa marinoituja mansikoita. Oman pihan orvokit viimeistelevät kauniin piiraan, jonka sisus on kuin pehmeää vaahtokarkkia!
Angel Pie eli Enkelten piiras
noin 8 hlö
Marenkipohja
- 4 valkuaista
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl limemehua
- 2 tl perunajauhoja
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen.
- Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään.
- Mittaa puhtaaseen (teräs)kulhoon valkuaiset ja limemehu.
- Aloita vatkaamaan valkuaisia hiljalleen sokeria lisäten.
- Kun vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
- Vatkaa marenkimassaa, kunnes se on napakkaa ja muodostaa huippuja.
- Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla tai öljyllä (voit laittaa pohjalle leivinpaperin) ja levitä marenki pohjalle ja reunoille, niin että keskelle jää tilaa täytteelle.
- Paista marenkia noin 1,5 tuntia uunin keskitasolla. Jätä marenkipohja uuniin jälkilämmölle pariksi tunniksi eli käännä lämpö pois, mutta jätä marenki uuniin.
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 1 dl Mackays Lime Curd limetahnaa
- 1 litra mansikoita
- 2 tl limen mehua
- 1 tl vaniljasokeria
- syötäviä kukkia
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lime curd raitoina sekaan.
- Täytä täysin jäähtynyt marenkipiirakka lime-kermalla.
- Poista mansikoiden kannat ja halkaise mansikat. Sekoita limen mehun kanssa ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
- Nostele mansikat kerman päälle ja koristele syötävillä kukilla.
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Lisää mansikkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Kyllä kiitos, raskaan päivän päätteeksi voisin syödä tuon! ❤️
https://jasukuvaa.blogspot.com/
Ihana kuulla, leipomiseenkaan ei mene pitkään! 🙂
Eikö tämä = pavlova – vai miten eroaa siitä?
Näissä on paljon samaa, kuten ihanat maut: marenki, kerma ja marjat. Pavlovaa ei kuitenkaan leivota ikinä vuokaan ja marenkipohja leivotaan hiukan eri tavalla. Enkelten piirassa tai Angel Pie, josta ohje on peräisin on usein yhdistettynä sitruuna (minun versiossani lime). Pavlova syntyi 20-luvulla Australiassa ja tämä Angel Pie taas Yhdysvalloissa 20-luvulla.