Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla
Terveisiä Tukholmasta, missä tämän herkullinen suklaan ystävien resepti syntyi. Vietin koko viime viikon Ruotsissa, jossa sain nauttia yhtä kauniista säässä kuin nyt olemme Suomessa saaneet nauttia. Kyseessä oli työmatka, mutta onneksi työn ohella kerkeää nautiskella myös kaupungin parhaista puolista. Kahvilat ja leipomot Tukholmassa ovat vailla vertaa.
Inspiroituneena Tukholman kahviloiden herkuista ja leivontaputiikkien runsaasta annista suunnittelin tämän suussa sulavan Marshmallow Brownie -reseptin. Tukholman kahviloissa on poikkeuksetta aina joku tahmean mehevä kladdkaka tai brownie herkkuja, jota maistamatta kahvilasta ei voi poistua. Tässä reseptissä jäljitellään tuota samaa reaktiota.
Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla -resepti on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitset vain raaka-aineet ja uunivuoan (esimerkiksi tämä brownievuoka). Brownie valmistuu alle tunnissa. Tiesitkö muuten, että kuten mutakakku on myös brownie parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kun se on saanut maustua rauhassa?
Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla
Ohje:
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 125 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 150 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
- 1,5 dl värikkäitä minivaahtokarkkeja
- 40 g rouhittuja suolapähkinöitä
- Vaahdota sokeri ja voi sähkövatkaimella.
- Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
- Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa.
Rouhi suolapähkinät. - Sekoita jauhot ja pähkinät keskenään ja nostele ne taikinan joukkoon.
Kääntele puolet vaahtokarkeista taikinaan. - Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisää päälle vaahtokarkkeja paiston loppuvaiheessa (1-2 min). - Tarjoa vaniljajäätelön kanssa ja koristele vaahtokarkeilla.
Vinkkejä! Vaahtokarkit ovat melko tahmaisia, joten leikkaa paloja browniesta varovasti. Jos et halua laittaa suolapähkinöitä taikinaan, lisää ripaus suolaa taikinaan, niin se saa mukavan vivahteen.
Mahtavaa! On ehottomasti kokeltava. Taijat saada re-postin tästä minunki blogissa 🙂
Hei Rosanna ja kiitos kommentista 🙂 Kannattaa kokeilla. Maistajat antoivat erinomaista palautetta näistä ja suolapähkinät tuovat maukasta tasapainoa makealle ja pehmeälle vaahtokarkille.
Hei Anni,
Päätit siis tehdä brownies meidän keskustelun jälkeen, kiva! Näyttävät aivan ihanilta 🙂
Kram, Petra
Hei Petra 🙂 Kiitos kommentista. Brownieohje tuntui niin herkulliselta meidän keskustelun jälkeen, että toteutin sen. Suolapähkinät muuten toimivat tosi hyvin tässä reseptissä! Kram.
Heippa!
Minkä kokoisessa vuoassa olet tämän paistanut? Mietin, että jos tekisin koko pellillisen, niin kaksinkertaistanko vai puolitoistakertaistanko ohjeen? Niin ja paraneeko maku "vanhetessaan", jos teen jo muutama päivä ennen juhlia?
Moikka, tein tähän vuokaan:
https://www.anninuunissa.com/brownievuoka-p-556.html
Tuplaisin pellille – tulee silti ehkä vähän matalampi – tarkkaile siis jos paisto on lyhyempi 🙂
Kiitos!
En taida löytää huomiseksi tuota vuokaa, joten kokeilen pellille 🙂
Varmasti pellillä onnistuu yhtä hyvin ja saat isomman satsin kerralla 🙂