Täysjyväinen Omenahyve
Omenahyvettä eli omena-kaurapaistosta on tehtävä joka syksy. Onneksi sain monta kiloa omenoita työkaveriltani tänäkin vuonna. Omenat ovat jo odottaneet pääsyään uuniin.
Muutin omaa äidiltä perittyä (vakio)reseptiäni hieman. Vähensin sokerin ja voin määrää ja samalla lisäsin omenoita. Käytin ”taikinassa” tai murussa ainoastaan täysjyväisiä vaihtoehtoja. Tällaista iltapalaa meillä syödään nam! Toimii muuten loistavasti myös vaniljajogurtin tai luonnonjogurtin kanssa, jos haluaa keventää vielä enemmän.
Pidemmittä puheitta ohjeeseen ♥
Täysjyväinen Omenahyve
Ohje:
- 15 keskikokoista suomalaista hapanta omenaa
- 80 g voita
- 0,75 dl ruokosokeria
-
3 dl neljän viljan kaurahiutaleita
- 1 dl sämpyläjauhoja
- 1,5 tl kanelia
- Kuori ja lohko omenat suoraan isoon uunivuokaan.
- Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja sulata se voihin.
- Mausta voisokeriseos kanelilla.
- Lisää kaurahiutaleet vähitellen voiseokseen ja lopuksi sämpyläjauhot.
- Sekoita hyvin ja kaada muru omenalohkojen päälle.
- Paista hyvettä uunin alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.
- Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Nam nam! Meillä kanssa omenoita ja lisää kuulemma tänään tulossa! Hyvettä en olekaan vielä tehnyt, pakko tehdä ja sitten paljon vaniljakastiketta päälle! 😉
Juu omenahyve on vaan niin parasta 🙂 Tein tätä ja omenasosetta, mutta vielä olisi omenoita käytettävänä muuhunkin!
Eikös tämä ole omena-kaurapaistos? Omenahyveessä on marenkia.
Rakkaalla lapsella on monta nimeä 🙂 Meidän lapsuudessa tätä herkkua kutsuttiin aina omenahyveeksi ja sitä se on minulle ja monelle muullekin:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/10/omenahyve.html
Nam <3
Nam Nam 🙂 meinasin tänään tehdä jotain uutta omenoista!