Makeat Minidonitsit Uunissa
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Uunidonitsien suosio jatkuu!
Kuinka mahtavaa oli jälleen leipoa yhdessä! Tässä IG-leivontalivessä leivottujen uunidonitsien ohje teille ja kaikki mahdolliset variaatiot: gluteenittomat, maidottomat, vegaaniset ja munattomat. Nappaa talteen myös erilaiset koristeluvinkit ja paistoajat eri kokoisille pellille. Psst.. pian tulossa ohje myös uunidonitseihin, jotka leivon ilman donitsipeltiä!
Tein näitä ihania makeita minidonitseja jo jokin aika sitten ystävilleni, jotka tulivat istumaan iltaa uuteen kotiimme ”tupaantuliaisten” merkeissä. Olin jo pitkään unelmoinut donitseista ja niiden valmistuksesta, mutta lopullisen kipinän sain, kun löysin tämän mahtavan minidonitsipellin! Paistamalla donitsit uunissa pellillä, saat donitseista pieniä söpöjä suupaloja paistamatta niitä rasvassa. Vähemmän rasvaista ja vähemmän vaarallista.
Näitä ihanuuksia kannattaa kokeilla. Donitsien koristelu on täydellistä pientä näpertelyä, jota itse rakastan. Lisäksi taikinasta saa aidon makuisen vaniljasokerilla ja kardemummalla. Pienet donitsit kohoavat leivinjauheen avulla ihanan pehmeiksi ja kuohkeiksi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta!
Löydät donitsipellin esimerkiksi täältä*.
Makeat Minidonitsit Uunissa
Ohje 24 kpl minikokoisia, 12 kpl keskikokoisia ja 6 kappaletta isoja uunidonitseja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kaardemummaa
- 1 dl maitoa tai kermaa (tai piimää)
- 1 kananmuna
- 0,5 dl öljyä tai noin 50 g sulatettua voita
- voita tai öljyä pellin voiteluun
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sekoita kevyesti kananmuna, maito/kerma/piimä ja rasva toisessa kulhossa
- Yhdistä kuivat ja juoksevat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
- Voitele donitsipelti sulalla voilla tai öljyllä. Voit käyttää myös vuokasprayta.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin* (täytä noin puoleen väliin).
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-7 minuuttia minikokoisia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia.
- Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Vinkki! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa. Jos paistat donitseja liikaa niistä tulee kuivia.
MAIDOTON/VEGAANINEN: Käytä kauramaitoa ja öljyä taikinassa.
MUNATON: Korvaa kanamuna 1 dl banaanisosetta tai omenasosetta.
GLUTEENITON: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja. Voit lisätä hiukan psylliumia ja tarkista sisältääkö jauhoseoksesi nostatusaineita valmiiksi. Jos sisältää, älä laita leivinjauhetta.
Koristeluun
- kinuskia (ohje täällä)
- suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata)
- eri makuisia tomusokereita
- erivärisiä nonparrelleja ja koristeita
- mantelirouhetta
- kanelia-sokeria
Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta.
- Pyörittele osa donitseista tomusokerissa niin, että ne ovat kauttaaltaan valkoisia.
- Dippaa osa donitseista kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja tai/ja mantelirouhetta.
- Voitele osa donitseista sulalla voilla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.
- Sulata suklaata ja dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele koristeet päälle.
Vinkki! Pakasta ylimääräiset/osa donitsit ennen koristelua ja kuorrutusta. Näin saat mainion vierasvaran pakastimeen. Donitsit sulavat nopeasti ja voit koristella ne juuri ennen vieraiden saapumista.
♥ Anni
Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:
Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Salted Caramel Donitsit
Banaanidonitsit
Gluteenittomat Donitsit
Mä aattelin kans pyytää tota donitsipeltiä joulupukilta! 🙂 Näyttää niiiiiin herrrrkullisilta, nam!!
Nanne -tämä on ihan mahtava. Olen rakastunut. Niin helppoa ja nopeaa. Taikinaa voi maustaa oman maun mukaan ja tietenkin koristeluvaihtoehtoja on vaikka kuinka 🙂
Tosi hienoja pikku donitseja:)
Kiitos 🙂 ja oikein maukkaita olivat myös. Pieniä voi ja jaksaa syödä monta, sekin etu tässä!
Ah vitsit, kiitos muistutuksesta että nämä ovat vielä(kin) kokeilematta! 😀 Itsekin toivoin donitsipeltiä pitkään ja hartaasti ja koitin sellaista metsästää ennen viimevappua mutta en löytänyt. Vähän Vapun jälkeen sen vihdoin löysin mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi käyttää. Useasti ovat idea ja aineetkin olleet valmiina, mutta aina jotain on tullut estämään leivontasuunnitelmat. Nämä näyttävät kyllä niin herkuilta että nyt ihan piakkoin on pakko saada aikaiseksi! Nami! 🙂
Siru kokeile pian! Nämä vievät kielen mennessään. Oma lempparini oli ehdottomasti kanelisokeri kuorrutus. Yksinkertaista ja älyttömän maukasta 🙂 ja ovathan nämä tosi nättejä ja näyttäviä, jos tekee vielä vieraille kahvipöytään.
Voiko näitä tehdä ilman donitsipeltiä? 🙂 nää kuulostaa niin herkullisilta, että pakko päässämaistamaan!!!
Luulen, että ilman donitsipeltiä ei onnistu. Juuri pelti antaa näille minidonitseille ominaisen muodon ja paistovärin. Tietenkin minidonitseja voi tehdä perinteisellä tavalla öljyssä paistamalla, mutta ehkä näin pieniä donitseja on haastavaa saada onnistumaan. Itse en ole kokeillut 🙂
Okei kiitos vastauksesta 🙂 pitää varmaan lähteä ostamaan donitsipelti, jotta saa tehtyä näitä! 🙂
Kannattaa! Löysin oman peltini Kokkipuodista Korkeavuorenkadulta, mutta näitä saa varmasti monesta verkkokaupasta myös. Itselläni siis 24 "paikkanen", ja taikina myös 24 kappaleeseen donitseja 🙂
Olen nyt viikon kuolannut blogiasi, ja etenkin näitä minidonitseja. Tässä aamukahvia juodessani päätin sitten alkaa tekemään näitä. Tuo muffinssipelti on löytynyt minulle kirpputorilta ja olenkin miettinyt mihin sitä käyttäisin. Nyt tiedän. Sinulla on myös ihana tapa kuvata leivonnaiset josta mun pitäisi ottaa oppia.
Huomenta Irma! Kiitos paljon kommentistasi ja kohteliasuuksista. Toivon sinulle herkkuhetkiä donitsien parissa! Tulipa minulle hyvä mieli viestistäsi 🙂
Pakko kokeilla mut kokeilen muffinsivuolla kun toistaseks ei donitsivuokaa viel löydy. :p
Hei, kiitos kommentistasi. Pitäisi toimia muffinivuoalla myös. Luultavasti donitsi paistuu yhteen, mutta reiän voi leikata keskelle esimerkiksi omenaporalla 🙂
Hei! Ihanan kuuloinen ohje, millainen on näiden donitsien säilyvyys? säilyvätkö esim. huoneenlämmössä rasiassa hyvinä seuraavaan päivään? 🙂
Hyvä on säilyvyys 🙂 Säilyvät varmasti maukkaina rasiassa seuraavaan päivään!
Itse olen myös pakastanut näitä, ottanut sulamaan ja koristellut vähän ennen kuin vieraat tulevat.
Söpöjä 🙂 Itselläkin on tuo donitsipelti ollut haaveissa, mutta toistaiseksi olen tyytynyt tekemään pallomaisia donitseja tavallisella minimuffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html) tai enempi donitsin näköisiä isolla muffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/donitsit-uunissa-ja-3-eri-kuorrutetta.html). Mutta kyllä tuo pieni pelti on pakko vielä hankkia joskus. Nämä kun ovat niiiin hyviä 🙂
Kiitoksia 🙂 tein jouluna myös piparkakun makuisia: http://stg.anninuunissa.fi/2014/12/piparkakku-donitsit.html. Pian tulossa yksi uusi donitsi -resepti eli tämä minidonitsipelti on ollut kyllä minulla kovassa käytössä. Suosittelen hankkimaan! Pitää kokeilla tuota sinun taikinaa myös, vaikuttaa houkuttelevalta 🙂
Mulla itellä on cittarista ostettu 12 donitsin peltejä kaks mut ne on isommille donitseille
Tätä reseptiä voi toki käyttää isompienkin donitsien tekoon. Paista donitseja muutama minuutti pidempään uunissa 🙂
Tein ekaa kertaa näitä donitseja. Muuten olivat helppo tehdä ja herkullisia, mutta donitseissa oli karvas jälkimaku. Johtuikohan soodasta?! Taikinaa kun maistoin, en huomannut mitään.
Hei 🙂 Voi ei! Millaista vaniljasokeria käytit? Käytän itse aina luonnollista, koska vaniliinista voi tulla karvainen maku. Toinen vaihtoehto on sooda, jos sitä on liikaa. Voisoko syy piileä jommassa kummassa näistä?
Minulla myös luonnollista vaniljaa käytössä. Mietinkin, voisiko soodan puolittaa tai sen tilalla käyttää 1tl leivinjauhetta? Nämä donitsit olivat ehdottomasti eniten vappumunkkien makuisia kaikista kokeiluistani!
Ok, todella erikoista tuo karvas maku. Uskon, että onnistuu jos laitat vaan puoli teelusikallista tai vaihdat leivinjauhoon. Katso myös uusi donitsiohjeeni. Siinä olen käyttänyt leivinjauhoa ja maitoa sekä fariinisoekria. Olivat myös aivan ihania!
http://stg.anninuunissa.fi/2016/04/puffet-donitsit-donut-ice-cream-sandwich.html
Millä tuon piimän korvaisi, kun donitseista pitäisi saada maidottomia?
Kauramaito, soijamaito.. melkein mikä tahansa maidottomsita maidosita sopii 🙂
Hei!
Miten ohjeessa korvaisi kananmunan?
😊peppi
Heips,
En ole kokeillut leipoa donitseja munattomina – kokeilisin varmaan banaani-tai omenasoseella. Eli 1 dl jompaa kumpaa tilalle. 🙂
Jos näitä pakastaa ja haluaa sokerilla niin kannaatko pakastaa ja sulatuksen jälkeen dipata voihin ja sitten sokeriin vai dipata voihin jo ennen pakastamista?
Sokerointi pakastuksen jälkeen 🙂
Tein näitä kokonaan ilman kananmunaa ja muutenkin vegaanisina eli kauramaidolla (Rainbow) ja rasvana oli öljy. Kananmunan puuttumista ei huomannut ollenkaan! Tein aiemmin munalla ja ihan samanlainen lopputulos oli 🙂 Kiitos siis mahtavasta ohjeesta!
Hienoa, kiitos sinulle vinkeistä 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Uskotko, että tämä toimisi myös minidonitsikoneella? Vai eroaakohan se paljon donitsipellistä.
En ole käyttänyt donitsikonetta koskaan. Toimii varmasti samaan tyyliin kuin voileipägrilli? En osaa sanoa millainen taikina on koneeseen paras. Yleensä koneiden mukana tulee esimerkkiohje. Vaikuttaako saman tyyppiseltä kuin tämä? Kokeilemalla viimeistään selviää 🙂
Joissain resepteissä korvataan kanamuna jogurtilla. Onnistuukohan tässäkin? 🤔
Täältä löydät lisää vinkkejä munan korvaamiseen 🙂 Sitten vaan kokeilemaan omaa suosikkitapaa:
https://stg.anninuunissa.fi/vegaaninen-leivonta-vinkkeja-onnistumiseen/