Suklaiset Mokkamarengit

Suklaiset Mokkamarengit

Vihdoin, vuoden ensimmäinen uusi herkkuohje on tässä! Suklaisia mokkamarenkeja leipoessani muistin kuinka olen leivontaa kaivannut!

Minulla on ollut lievästi sanottuna hieman käynnistymisvaikeuksia ikimuistoisen häämatkan jälkeen. Jetlag painaa edelleen päälle ja kasaantunut työmäärä ahdistaa. Vaikka kevät on täynnä ihania asioita ja takana on upea vuosi niin jotenkin tuntuu tyhjältä. Sitä painoi sata lasissa vuoden loppuun asti ilman, että aikaa jäi edes ajatteluun. Tällä viikolla on ollut aikaa taas ajatella ja nyt en tiedä mistä aloittaisin. Tuntuu että tätä on muuallakin liikkeellä? Onko se sitä, että aloittaminen on aina vaikeinta? Myös uuden vuoden aloittaminen?

Reissupostaus ei ole ihan heti tulossa ulos. Sen verran ilmassa on ”post holiday blues” -tunteita etten pysty vielä käymään kuvia ja matkaamme läpi. Pian nämä fiilikset varmasti voitetaan. Tiedän, että teistä moni odottaa jo matkatarinaani. Lupaan, että se on tulossa kuitenkin.

Olin onnellinen päästessäni taas leipomaan. Näissä marengeissa kuitenkin oikaisin hiukan. Käytin Squires Kitchenin valmista marenkijauhetta, joka vatkataan veteen ja pursotetaan suoraan pellille. Jos haluat kokeilla mokkamarenkejani voit tehdä ne alusta asti itse myös tällä marenkiohjeella. Kahvin makua saat marenkeihin lisäämällä marenkimassaan kahvi-aromia tai kahvijauhetta (sellaista valmista veteensekoitettavaa – ei siis kahvipuruja).

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös tuota uutta kranssityllaa, jolla voi pursottaa kauniita kranssin mallisia marenkeja. Mielestäni kaikki 40 marenkiani eivät olleet ihan tasalaatuisia, joten pitää harjoitella pursotuksia vielä jonkun verran. Marengit ovat herkullisia ja nättejä sellaisenaankin, mutta päätin dipata mokkamarengit vielä suklaaseen ja ripotella päälle pähkinärouhetta. Nyt ne hipovat täydellisyyttä!


Suklaiset Mokkamarengit

Noin 40 marenkia

Ohje

  1. Kaada marenki mix jauhe monitoimikoneeseen ja lisää huoneenlämpöinen vesi.
  2. Vatkaa seosta noin 5 minuuttia täydellä teholla, kunnes vaahto muodostaa huippuja.
  3. Aseta kranssitylla pursotinpussiin ja lisää marenkimassa.
  4. Pursottele leivinpaperilla vuoratulle pellille marenkeja (yhteensä 2 peltiä ja 40 marenkia).
  5. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa reilu 60 minuuttia – kunnes marenki irtoaa leivinpaperista nostamalla kevyesti.

Koristelu

  • noin 50 g tummaa suklaata
  • pähkinärouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Dippaa marengin toinen pää suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta tai muita koristeita.
  3. Anna marenkien kuivua ja tarjoile sekä nauti.

Vinkki! Marengit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useamman viikon. Ilman suklaata vielä pidempään. 

Suklaiset Mokkamarengit Suklaiset Mokkamarengit Suklaiset Mokkamarengit

Ihanaa loppuviikkoa! ♥


Katso lisää marenkeja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Lea sanoo:

    Wau, juuri se mitä olen hakenut – näitä teen tyttömme rippijuhliin kesällä! Ilman suklaata kuitenkin kun on heinäkuu…tyttö on mokkafani.

  2. OOOh, mä rakastan marenkeja, oon varmaan monta kertaa ennekin sitä täällä toitottanut ja siihen kun lisätään maku mokka, olen niin myyty.
    No pari viikkoa vielä, sitten mä repäisen, ai niin ja täytyy varmaan tilata tuo tylla.
    Ihanaa kun oot takaisin <3

    1. Oi eli lisää mokka-faneja jee <3

      Ihana katsella sun kevennettyjä ohjeita, mutta ihana nähdä mitä parin viikon päästä tapahtuu 🙂 Kiitos Sari <3

  3. Heli/Beachhousekitchen sanoo:

    On kyllä täydellisen kauniita – ihana tuo suklaalisä! Marenki vaan on niin koukuttavaa.

    1. Marenki on todella koukuttavaa <3 Ja suklaan kanssa oli kyllä taivaallista 🙂 Kiitos Heli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *