Pääsiäiskakku – Päärynä-suklaakakku
Pääsiäistä vietetään jo parin viikon päästä ja ainakin oma somevirtani on täyttynyt pikkuhiljaa pääsiäisherkuista sekä -vinkeistä. Ensin ajattelin, että odotan vielä hetken ennen tämän kakkureseptin julkaisua, mutta en malta enää odottaa! Ja tekin varmasti etsitte inspiraatiota pääsiäisleivontaan jo hyvissä ajoin, vai mitä?
Leivoin tämän pääsiäiskakun viime viikolla ja herkuttelimme sillä myös syntymäpäivänäni. Nämä kakun koristeena olevat linnunmunan näköiset pienet pääsiäismunat ovat omia suosikkejani pääsiäisherkkujen koristelussa. Käytän näitä pääsiäismunia joka vuosi ainakin yhdessä pääsiäisherkussa. Pari vuotta sitten nämä munat loppuivat kaupoista kokonaan, joten olen hamstrannut munia siitä lähtien kun niitä alkoi kaupoissa ja irtokarkkitiskeillä näkymään. Ihan hyvä, että hamstrasin, nimittäin tähän kakkuun noita munia upposi muutama. En kuitenkaan laskenut munia, joten valitettavasti en osaa sanoa tarkkaa määrää kuinka paljon munia tähän kakkuun upposi. Mutta kipin kapin kauppaan, jos näitä munia tahdot pääsiäiseksi!
Innostuin alkuvuodesta, kuten tekin, Päärynäkakusta, joten tämän kakun pohjana on tuo ihanan mehevä päärynäkakkupohja, jonka kostutin säilyketölkin päärynäliemellä. Kakun täytteeksi laitoin suklaamoussea ja päärynäpalasia. Lopuksi kuorrutin kakun suklaakreemillä, mihin pienet pääsiäismunat liimautuvat kuin itsestään. Kokosin reseptin yhteyteen erilaisia vinkkejä, joilla voit täyttää kakun oman makusi mukaan. Mukana helppoja vinkkejä ja vaativampia. Mukavaa leivontaa! ♥
Pääsiäiskakku – Päärynä-suklaakakku
Päärynäkakkupohjan ohjeen löydät täältä. Tein kakun 18 cm vuokaan.
Kakku on melko tuhtia ja sanoisin, että siitä riittää noin 12-15 hengelle riippuen muusta tarjoilusta.
Täytteeksi voit laittaa jonkun näistä:
Jos haluat vielä oikaista niin tee hyydykejauheesta suklaamousse kakun väliin.
Lisäksi
- 1 tölkki säilykepäärynöitä (voit käyttää myös tuoreita tottakai)
- Kostuta kakkupohja päärynätölkin liemellä. Koko kakkuun menee noin 1-1.5 dl kostutusta.
- Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi ja painele moussen päälle täytön yhteydessä.
Suklaakreemi
- 200 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 50 g tummaa suklaata
- 1 rkl maitoa
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Lisää lopuksi 1 rkl kylmää maitoa ja jatka vatkaamista.
- Lopuksi lisää sulatettu suklaa ja vatkaa edelleen tasaiseksi.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 min.
- Voikreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle mielellään kahteen kertaan.
- Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
- Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja painele pääsiäismunat kreemin pintaan.
Koristeeksi
- pieniä pääsiäismunia/suklaamunia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
- Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
- Sivele pohjille päärynälientä.
- Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten 1/2 suklaamoussesta, päälle päärynät ja toista.
- Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
- Levitä suklaakreemi kakun pintaan palettiveitsellä.
- Koristele kakku linnunmunilla, jotka voit painaa suoraan kreemin pintaan. Aloita alhaalta ylöspäin.
- Voit jähmettää kakkua välissä hiukan, jolloin munat kovettuvat paremmin kreemin pintaan.
Vinkki! Koristele kakku suoraan tarjoilualustalla. Pienet munat tippuvat kakun pinnasta herkästi kun kakkua nostelee ja siirtelee.
Siis Anni minkä teit <3. Tää on kyllä maailman kaunein pääsiäiskakku mitä oon koskaan nähnyt <3. Eikä muuten nuo valitsemasi raaka-aineetkaan jätä minua kylmäksi, suklaata ja päärynää. Tätä on ihan pakko tehdä ja kiitos muuten tähän kakkuun riittää myös tällaisen tavallisen kokkailijan rahkeet. Tule jo pääsiäinen!
Voi kiitos Sari mikä ihana kommentti <3 En ehkä kestä. Päärynä ja suklaa on yllättävän hyvä combo, vaikka päärynä onkin hiukan vaisu. Tosiaan koristelu oli aika helppo toteuttaa kunhan jaksaa vaan liimailla noita munia 😀 Mut kaikki on sen arvoista. Tästä tuli kyllä ylisöpö! Pääsiäistä odotellessa!
Onpas kaunis kakku! <3 Ihana idea koristeluunkin Pääsiäiseksi. 🙂
Kiitos Kaura 🙂 Pientä liimailua piti toteuttaa munia kootessa kakun reunoille, mutta kaikki oli sen arvoista. Mukavaa viikonloppua!
Ihanan näköinen, katsotaan päädynkö tekemään tätä tuleviin juhliin! 🙂 Yksi kysymys marengeista. Mikä makuaine on sun lemppari, eli mitä siis suosittelisit marenkeihin? Jonkun maun haluan, mutta en osaa päättää minkä!
Moi Repa,
Kiitos paljon 🙂 Nyt pistit tosi vaikean. Hmmm tykkäsin kovasti meloni-marengeista 🙂
https://stg.anninuunissa.fi/meloni-marengit/
Ja mint-chocolate chip oli myös hyvä 🙂
I-H-A-N-A! Pitäisikös minunkin uskaltautua kokeilemaan tätä sisarusten lasten kanssa pääsiäisenä? Veikkaan että lopputulos on vähän vähemmän upea kuin tämä sinun luomus 😉
-Heidi K.
Kiitos <3 Varmasti teet yhtä hienon! Mukavaa uutta viikkoa!
Tää on niin ihana, ja kauniit on kuvatkin <3
Kiitos Katri <3
Tää on niin kaunis! Tekisi mieli kokeilla, mutta pelkään, että mun versiosta tulisi todellinen Pinterest fail. Hahaa, näen jo sieluni silmin oman versioni tästä. Se olisi enemmän halloween kamaa.
😀 Kiitos Minna! Mutta en usko, että saisit aikaan Halloween kamaa. Tämä on itseasiassa yksi helpoimmista koristeluista. Vie vaan vähän aikaa 😉 Kivaa viikkoa!
Voi miten kaunis <3 Minä tykkään juuri samoista suklaamunista ja usein ne ehtivät parempiin suihin vikkelästi 😀
Kiitos Peggy <3 Näitä piti kyllä vähän piilotella, että riitti koristeluun 😀