| | |

Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen)

Viikonloput menevät usein hieman herkullisemmissa merkeissä niin aamupalojen, välipalojen kuin iltapalojenkin suhteen. Ainakin meillä, nimittäin viikonloppuisin on ihana hieman löysätä ja herkutella. Herkkujen ei aina tarvitse olla mahdottoman raskaita sokeri- tai suolapommeja. Yksinkertaisista kotoa löytyvistä raaka-aineista saattaa saada ihanan herkullisia välipaloja ja herkkupaloja nautittavaksi. Usein pohdimme jo viikolla mitä ihanaa viikonloppuna syödään. Välillä ideat tulevat lennosta ja syntyvät siitä mitä kaapista löytyy! Näin syntyi myös tämä resepti: ihanan helppo mansikkatrifle (myös vegaaninen).

Meillä pakastin pursuaa edelleen viime kesänä kerättyjä mansikoita (tuli keräiltyä aika runsaasti ja hyvä niin!). Osan mansikoista pakastimme siivuina ja osan survoksena, johon on lisätty säilytystä varten hieman sokeria. Tuo survos on aivan ihanaa aamujogurtissa, smoothiessa tai sellaisenaan. Sunnuntaiaamuna otin rasian survosta pakastimesta, vatkasin kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kuohkeaksi ja murskasin hieman juustokakkuprojektista jääneitä kaurakeksijämiä muruksi. Muutamassa minuutissa meillä oli nämä superherkullisen näköiset ja makuiset mansikkatriflet laseissa!

Tällä kertaa minulla ei ollut edes tarkoitus julkaista reseptiä, saati ottaa kuvia näistä herkuista. Jotenkin herkkumaljoista tuli niin kauniita, että päätin räpsästä aamuauringossa tulvivassa keittiössä muutamat kuvat. Todellakin kannatti, koska nyt voin jakaa tämän terveellisemmän herkkuvinkin teille! Ja kuinka rakastan tuota valoa! Taas saa ihan eri tavalla ja nopeastikin otettua herkullisia kuvia, kun valoisuutta riittää. Toivottavasti saamme nauttia auringosta vielä pitkään.


Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen)

Ohje: (4 annosta)

  • 3-4 dl mansikoita survoksena
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 purkki)
  • 4-5 kaurakeksiä
  • tuoreita mansikoita koristeeksi
  1. Survo pakastemansikoita haarukalla mössöksi ja lisää halutessasi hieman sokeria tai muuta makeutusta sekaan.
  2. Vatkaa vaniljavaahto kuohkeaksi.
  3. Nostele mansikkasurvosta lasien pohjalle.
  4. Nosta päälle vaniljavaahtoa.
  5. Murskaa vaahdon päälle keksejä.
  6. Toista kaikki kerrokset vielä kerran.
  7. Halutessasi koristele mansikkaviipaleilla.
  8. Tarjoile heti!

VEGAANINEN: Käytä esimerkiksi Plantin kauravaniljakastiketta, jonka voi vaahdottaa. Useimmat kaura- ja digestivekeksit ovat öljypohjaisia ja siten vegaanisia.

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia kaura- tai digestivekeksejä.

Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen) Ihanan helppo Mansikkatrifle (myös vegaaninen)

Mitä tykkäsit reseptistä? Olisiko mukava saada enemmän helppoja ja hieman terveellisempiä jälkiruokavaihtoehtoja tänne blogiin? Jätä kommenttia alle ♥ – Anni


Ihanaa uutta viikkoa!

Lisää helppoja ja nopeita ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. Hyvä, että päätit julkaista reseptit, on nämä vaan niin herkun näköisiä. Auringonvalon lisääntyminen on ihan parasta kuvausta ajatellen. Saa armonaikaa leipoa paljon pidempään, kun ei tarvi tähdätä kuvausta siihen 2 tunnin aikaikkunaan, milloin valoa riittää edes jonkin verran. Onneks ei sentään ihan Lapissa asu, niin pystyy jotain kuvaileen myös keskitalvella 😀

    1. <3 just näin sanasta sanaan! :) Rakastan kun ei enää ole niin kiire! Hihhih :D Ei kyllä voi tosiaan ihan täysin valittaa. Jos asuisi Lapissa niin voisi ;) Kivaa viikkoa sulle!

  2. Nam nam! Onpas ihanan raikkaan näköinen, ja tuo kokonaisuus varmasti toimiva. Mansikat <3

    1. Ps. Ja laita ihmeessä enemmänkin tällaisia reseptejä tänne !:)

      1. Mansikat ovat kyllä parhautta <3 🙂 Kiitos kommenteista! Jatkoa siis tulee näille helpoille ja vähän terveellisimmille ohjeille. Ihanaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *